Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. Ne aflăm în Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru dintre toate posturile. A început pe 18 martie și se încheie pe 4 mai. În cazul în care ați rămas deja în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți, noi vă sărim în ajutor cu o recomandare: rețeta de hummus cu sfeclă roșie și năut. Este un preparat simplu, ce se gătește imediat, dar și foarte gustos!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. În această perioadă, de dinaintea Paștelui, creștinii care vor să țină post nu au voie să mănânce „de dulce', mai exact produse din carne sau derivate din carne. Au însă o mulțime de alternative pentru a-și potoli foamea cu alte preparate gustoase și sănătoase. Rețeta de hummus cu sfeclă roșie și năut e una dintre variantele la care puteți apela oricând, pentru că se prepară imediat, în doar câțiva pași simpli, și e și foarte sățioasă.
Citește și: Rețetă originală de humus cu carne
Citește și: Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic: „Clătita perfectă are nevoie de odihnă”
Citește și: Rețeta de pui regal a lui Jamie Oliver, dedicată lui Meghan și prințului Harry
Citește și: Rețetă de prăjitură Red Velvet
Rețetă hummus cu sfeclă roșie și năut. Ingrediente
-1 cană de năut fiert sau scurs din conservă
-1/2 cană de sfeclă roșie fiartă și tăiată cubulețe (poți folosi sfeclă roșie gătită dinainte sau sfeclă roșie gătită la cuptor)
-2 căței de usturoi, tocați
-sucul de la 1/2 lămâie
-2 linguri de pastă de susan (tahini)
-2 linguri de ulei de măsline extra virgin
-1/2 linguriță de sare sau după gust
-1/4 linguriță de boia de ardei dulce (opțional, pentru o nuanță de culoare și un gust ușor picant)
Rețetă hummus cu sfeclă roșie și năut. Mod de preparare
1. Pentru început aveți nevoie de un blender sau de un robot de bucătărie pentru a amesteca următoarele ingrediente: năutul, sfecla roșie, usturoiul, sucul de lămâie, pasta de susan, uleiul de măsline, sarea și boia de ardei dulce.
2. Odată amestecate, mixează totul foarte bine până ce obții o pastă fină și omogenă, notează spynews.ro. În cazul în care conținutul e prea gros, îl poți aduce la o textură mai subțire adăugând apă sau ulei de măsline. De asemenea, poți ajusta gustul preparatului adăugând sare sau lămâie.
3. Pentru servire, hummusul se pune într-un bol și se decorează cu puțin ulei de măsline, semințe de susan sau boabe de năut. De asemenea, poți pune alături legume proaspete tăiate, cum ar fi morcovi, ardei, sau castraveți, dar și pâine pită sau crackers integrale. Asta e tot. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay