Dacă nu ați gătit până acum vinete umplute, vă recomandăm o rețetă de Imam Bayildi, cele mai gustoase vinete la cuptor umplute cu legume. Această rețetă turcească va deveni curând preferata întregii familii.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Vara, pe caniculă, când cu toții ne ferim de carne, preparatele din legume sunt preferatele tuturor, cu atât mai mult cele care pot fi consumate și reci, de aceea vă provocăm să încercați faimoasa rețetă de Imam Bayildi, cea mai cunoscută mâncare turcească ce are vânăta ca element central. Se face repede, nu necesit multe ingrediente și are un aspect senzațional, așa că o puteți servi oricând dacă aveți invitați la masă.
Rețetă de Imam Bayildi
În traducere din limba turcă Imam Bayildi înseamnă a leșinat imamul, iar explicația este că are legătură cu gustul senzațional al acestui preparat foarte simplu, ce poate fi pregătit inclusiv în perioadele de post. Cu siguranță veți impresiona pe toată lumea cu această rețetă de Imam Bayildi absolut savuroasă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o pregăti!
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 ardei grași de culori diferite (pentru aspect)
- ardei iute tocat fin (opțional)
- 2 roșii
- o ceapă (sau 2 fire de ceapă verde)
- 3-4 căței de usturoi (sau usturoi verde)
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 150 ml ulei de măsline
- ardei iute (opțional)
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Un deliciu!
Citește și: Rețetă de tartă cu dovlecei și roșii. Un prânz fresh de vară
Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne. Ușor de preparat
Citește și: Bulete de cașcaval. Cea mai simplă și gustoasă rețetă
Cum se prepară vinetele umplute cu legume
Rețetă de Imam Bayildi. Mod de preparare. Vinetele se spală bine, se taie pe lungime și apoi se scobește miezul cu o lingură. Miezul vinetelor, ceapa, ardeiul gras și roșiile se taie cuburi, iar usturoiul se feliază. Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie wok (atenție, vinetele trag mult ulei!) și puneți la călit, la foc iute, miezul vinetelor, ceapa, usturoiul și ardeiul (opțional, ardeiul iute, dacă preferați mai picant).
Adăugați sare și piper. După circa 10 minute, adăugați cubulețele de roșii. Se mai lasă 2-3 minute să se pătrundă aromele, apoi se iau de pe foc. La final, după ce se mai răcește puțin compoziția, adăugați pătrunjelul tocat fin.
Bărcuțele de vinete se stropesc apoi generos cu ulei de măsline și se sărează și se piperează. După aceea, se umplu cu compoziția pregătită de legume. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade minimum 40 de minute.
Foto: Shutterstock