Rețetă de jeleu de gutui. Ușoară și delicioasă!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de jeleu de gutui. Cei mici sunt înnebuniți după jeleuri. Nici adulții nu pot face față „tentației”, având un gust delicios. V-ați gândit vreodată să pregătiți un astfel de deliciu chiar la dumneavoastră în bucătărie? Dacă sunteți pregătiți să încercați, noi vă recomandăm rețeta perfectă de jeleu de gutui. Sunt necesare doar câteva ingrediente!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de jeleu de gutui. În general, oricât ne-am strădui, nu putem să ne abținem din a mânca dulciuri. Dacă sunteți fan jeleuri, vă arătăm cum să le pregătiți chiar la dumneavoastră acasă. Rețeta de jeleu de gutui recomandată de noi este perfectă pentru întreaga familie și se prepară în doar câțiva pași simpli. Trebuie doar să urmăriți cu atenție pașii de mai jos!

Citește și: Rețetă de dulceață de porumbe.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de mâncare de măsline cu pui.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de vinete murate cu usturoi.Perfecte pentru iarnă

Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate.Perfectă pentru zilele de toamnă

Rețetă de jeleu de gutui – Ingrediente

1 kg gutui

3-4 mere roşii

1 kg zahăr

sucul de la o lămâie

1-2 litri apă

Rețetă de jeleu de gutui – Mod de preparare

1. Pentru a pregăti rețeta de jeleu de gutui sau de peltea de gutui, așa cum mai e cunoscută de către gospodine, trebuie să vă ocupați întâi de gutui. Ele se spală foarte bine sub jet de apă și se șterg cu ajutorul unui prosop de bucătărie pentru a îndepărta puful.

2. După ce v-ați asigurat că nu a mai rămas deloc puf pe coaja gutuilor, le puteți tăia cu ajutorul unui cuțit în bucățele mici. Coaja nu trebuie îndepărtată și nici mijlocul, deoarece acesta conține gelatină.

3. Bucățile de gutui obținute se pun mai apoi într-o cratiță cu apă. Se pun alături și merele roșii, după ce le-ați tăiat în sferturi. Fructele se lasă la fiert la loc mic timp de oră. După cele 60 de minute, gutuile vor deveni moi.

4. După ce a stat o oră pe foc, compoziția se dă de pe aragaz și se lasă la limpezit vreme de jumătate de oră. După 30 de minute, strecurați zeama cu ajutorul unui tifon des.

5. Conform retete.unica.ro, la un litru din zeama rezultată se pune zeama de lămâie și kilogramul de zahăr. Ingredientele se amestecă cu grijă, până ce cantitatea de zahăr se topește.

6. După aceea, compoziția se fierbe într-o cratiță la foc iute. Între timp, trebuie să aveți grijă să îndepărtați spuma de deasupra de mai multe ori.

7. Jeleul de gutui poate fi îndepărtat de pe foc doar atunci când observați că e legat. Trebuie să aveți o atenție sporită atunci când puneți pelteaua de gutui în borcane, pentru că se toarnă fierbinte în acestea. Asta a fost tot. Sperăm că v-a plăcut rețeta!


Citeşte şi: Pelteaua – ce este și din ce fructe o poți face. Rețete delicioase

Sursă foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton