Rețetă de Lahmacun, pizza turcească

.

Rețetă de Lahmacun, pizza turcească. Lahmacun este un fel de mâncare tradițional din bucătăria turcească, dar popular în întreaga regiune a Orientului Mijlociu și a Balcanilor. Acesta constă într-un fel de pizza sau aluat subțire și crocant, umplut cu un amestec de carne tocată de vită sau de miel, ceapă, roșii, ardei, pătrunjel și diverse condimente, precum usturoi, coriandru, piper, scorțișoară, etc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de Lahmacun, pizza turcească. Pentru rețeta de Lahmacun, aveți nevoie de carne tocată, la care se adaugă de obicei sos de roșii sau un amestec de roșii și pastă de roșii. După adăugarea ingredientelor, lahmacun-ul este copt în cuptorul cu lemne sau în cuptorul tradițional, până când aluatul devine crocant și carnea este bine gătită.

Lahmacun-ul poate fi servit ca atare, rulat sau împăturit, iar uneori este însoțit de salată de varză, salată verde sau de sosuri speciale, cum ar fi tahini (sos de susan) sau iaurt. Este un fel de mâncare delicios, bogat în arome și texturi, foarte apreciat în regiunea de origine și în toată lumea, fiind adesea găsit în restaurantele turcești sau mediteraneene. Iată o rețetă simpă de Lahmacun, pizza turcească, recomandată de Unica.


Citește și: Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci

Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Rețetă de Lahmacun, pizza turcească. Ingrediente

Pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 150 ml apă
  • 25 ml ulei măsline
  • 3 grame drojdie uscată
  • 2,5 g de sare
Pentru topping:
  • 2 conserve de roșii cubulețe
  • un sfert de ardei gras
  • jumătate de ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 25 ml ulei de măsline
  • jumătate de linguriță de chimion
  • 1 linguriță de boia
  • un sfert de linguriță de piper
  • o legătură de pătrunjel

Rețetă de Lahmacun, pizza turcească. Mod de preparare


  1. Se prepară aluatul amestecând făina cu sarea într-un castron. Se adaugă apa călduță, drojdia și uleiul de măsline. Se frământă până se obține un aluat elastic. Dacă este prea uscat, se udă mâinile cu pă și se continuă frămânatrea.
  2. Aluatul se pune la loc ferit de curenți de aer, se acoperă și se lasă sa-și dubleze volumul (circa 30 de minute).
  3. Tooping-ul pentru lahmacun se prepară prin amestecarea cărnii tocate cu ceapa tocată, roșiile din conservă și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se condimentează cu chimion, boia, piper și ulei.
  4. Aluatul se împarte în 8 părți egale și se întind cu sucitorul în formă rotundă/ovală. Pentru pizza turcească mai exactă se poate folosi o farfurie pentru a decupa aluatul.
  5. Foile de aluat se transferă pe o tavă de cuptor, se ung cu pasta de roșii și se adaugă toppingul de carne.
  6. Lahmacun se gătește timp de 15 minute în cuptor la 190 de grade Celsius sau până ce aluatul prinde o culoare maronie sau carnea își schimbă culoarea.

FOTO: Pixabay