Langoșul este un preparat tradițional din bucătăria maghiară. Rețeta nu este complexă, iar aluatul pentru această pâine plată se realizează simplu, din apă, fâină, drojdie și sare. Modul de preparare îl găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Langoșul este o turtă făcută din aluat de pâine și aparține bucătăriei ungurești. Numele provine de la cuvântul láng, ce în maghiară înseamnă „flacără'. În mod tradițional, langoșul se prăjea în fața cuptorului din cărămidă, aproape de flăcări. Se prepara din aluat de pâine și era servit ca mic dejun în zilele în care pâinea nouă era coaptă.
Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Desert din trei ingrediente, delicios și ușor de făcut
Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți
Citește și: Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețetă de supă thailandeză sau „Tom Kha Gai'
Rețetă de langoși – Ingrediente
750 grame de făină,
30 grame de drojdie proaspătă sau 10 grame granulată,
o linguriță de zahăr,
350 ml apă,
o linguriță de sare,
500 grame de piure de cartofi
Rețetă de langoși – Mod de preparare
1. Curățați și tăiați doi-trei cartofi în bucăți mici și puneți-i într-o oală cu apă clocotită.
2. Într-un bol, amestecați drojdia cu puțin zahăr și apă caldă, apoi adăugați o lingură de făină și amestecați bine.
3. Lăsați amestecul de drojdie să stea pentru a se activa, în timp ce cartofii fierb.
4. După ce cartofii au fiert, zdrobiți-i și amestecați-i cu maiaua de drojdie într-un bol mare.
5. Adăugați treptat făina și amestecați până când obțineți un aluat omogen.
6. Acoperiți bolul cu folie și lăsați aluatul să crească timp de cel puțin o oră, potrivit romaniatv.net.
7. După ce aluatul a crescut suficient, presărați făină pe suprafața de lucru și pe mâini.
8. Împărțiți aluatul în bucăți mici și formați discuri plate.
9. Prăjiți bucățile de aluat în ulei încins până când devin aurii pe ambele părți.
Sursa foto: Dreamstime