Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu a făcut furori printre gospodine! Chef Florin Dumitrescu are propria rețetă de lava cake și anumite trucuri pentru ca acest desert să iasă perfect. Puteți testa și voi acasă rețeta de lava cake a lui Florin Dumitrescu pentru a vă bucura de o super prăjitură cu ciocolată!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu
- 4 ouă
- 60 g zahăr pudră
- 30 g făină
- 170 g ciocolată
- 100 g zahăr
- 50 ml smântână de gătit
- 130 g unt
- 10 ml coniac
- 10 g sare grunjoasă
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.E gustos și hrănitor
Citește și: Ciorbă țărănească cu afumătură.Rețetă simplă de făcut
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Cum se prepară lava cake după rețeta lui chef Florin Dumitrescu
În prima parte, luăm 115 g de unt şi ciocolata și le punem să se topească la bain marie, amestecând până se omogenizează. Două gălbenuşuri împreună cu două ouă întregi şi cu 60 g de zahăr se bat la mixer. â
Se încorporează cele două compoziţii (ouăle şi ciocolata) şi se adaugă făina cernută. Se amestecă cu un tel şi se aerează.
Într-o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, tapată cu unt şi făină, se pune aluatul de ciocolată până sus.
Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.
Desertul se serveşte alături de îngheţată de vanilie, caramel sărat sau dulceaţă de fructe de pădure.