Rețetă de legume tempura. Rețeta de legume tempura este originară din Japonia. În ultima perioadă, a devenit din ce-n ce mai populară și în România. Dacă v-ați plictisit de preparatele obișnuite, puteți încerca cu încredere legumele tempura. Se gătesc ușor și au un gust special!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de legume tempura. Dacă nu ați auzit până acum de tempura, vă informăm că reprezintă un fel de mâncare din Japonia. Acesta poate conține fie bucăți de legume prăjite în aluat crocant, fie bucăți de carne de pește. Este un preparat numai bun pentru vară, pentru că poate fi consumat cu o băutură răcoritoare.
Rețetă de legume tempura. Dacă sunteți gata de gătit, strângeți mai întâi, pe masă, toate ingredientele necesare. Nu sunt multe și le puteți găsi în fiecare magazin. De asemenea, nu sunt nici costisitoare, deci nu veți scoate prea mult din portofel.
Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval.Pufos și delicios
Citește și: Rețetă de clătite din dovlecei.Ușor de preparat
Citește și: Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu
Rețetă de legume tempura – Ingrediente
legume de sezon (morcovi, fasole verde, dovlecei, sparanghel, etc.)
Pentru aluat:
1 ou
75 de grame de făină
25 de grame de amidon de porumb
20 de centilitri de apă minerală
ulei de prăjit
Rețetă de legume tempura – Mod de preparare
1. După ce ați adunat toate ingredientele necesare pe masă, puteți începe procesul de preparare. Întâi, ocupați-vă de aluat. Amestecați toate ingredientele pentru compoziție, până ce obțineți o textură moale.
2. Mai apoi, așezați aluatul în frigider. Compoziția obținută trebuie să stea la rece pentru cel puțin aproximativ o oră, pentru ca ulterior să fie prăjită, notează presa străină.
3. Câtă vreme aluatul este la frigider, vă puteți concentra atenția asupra legumelor. Mai exact, trebuie să le tăiați fâșii destul de subțiri, pentru un aspect plăcut și pentru a fi consumate mai ușor.
4. Alegeți o tigaie și după ce ați pus-o pe foc, încălziți uleiul la 180 de grade.
5. Acum vine partea mai migăloasă. Trebuie să înmuiați fâșiile de legume, pe rând, în tempura, iar mai apoi să le adăugați în tigaie. Lăsați-le în ulei preț de 20 – 30 de secunde, până ce observați că au o textură crocantă și ușor aurie.
6. Pentru a scurge cantitatea de ulei nedorită, așezați apoi preparatul pe un șervețel absorbant, pe o farfurie. Simplu, nu-i așa? Asta a fost tot. Cum vi se pare? Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay