Rețetă de mac and cheese, cele mai delicioase macaroane cu brânză

.

Rețetă de mac and cheese. Macaroanele cu brânză ne amintesc de copilărie, însă variantele lor gourmet sunt servite și în restaurante de 5 stele. Cu ce sunt diferite celebrele mac and cheese de pastele tradiționale ale bunicii veți descoperi încercând această rețetă fină, delicioasă și simplu de făcut.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Denumite macaroni and cheese sau sau mac ‘n’ cheese, celebrele paste sunt un fel de mâncare ale cărui principale ingrediente sunt macaroanele (adesea denumite 'elbow  macaroni', în Statele Unite ale Americii) și sosul (cremă) de brânză. În mod tradițional, se folosea cheddar (sau brânză topită asemănătoare cu cheddar-ului), dar pot fi utilizate și alte soiuri de brânză, în funcție de gust.

Rețetă de mac and cheese

La mac and cheese surprinde în primul rând cremozitatea, dar și aroma inconfundabilă a nucșoarei, care îi dă acestui preparat un gust savuros. Nu în ultimul rând, se prepară rapid și vor deveni, cu siguranță, una dintre mâncărurile preferate ale întregii familii.

Citește și: Rețetă de cheesecake din 3 ingrediente

Citește și: Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

Citește și: Rețetă de pateu din linte și ardei roșu

Citește și: Rețeta de biscuiți fără zahăr a lui Carmen Brumă. Simplă și delicioasă!

Citește și: Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu sos tzatziki a Alinei Laufer

Ingrediente

  • 200 g paste (melcișori)
  • 200 ml lapte
  • 200 g brânză cheddar
  • 30 g făină
  • 30 g unt
  • o ceapă
  • sare, piper, nucșoară

Cum se prepară mac and cheese

Se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În acest timp, se taie ceapa mărunt și se călește în unt. Când devine translucidă, se adaugă făina în ploaie și amestecă, la foc mic, timp de 2-3 minute. Apoi, se adaugă și laptele și mai lasă pe foc încă 3 minute, amestecând constant, pentru a nu se prinde. Când se îngroașă sosul, puneți sare, piper și nucșoară, amestecați și opriți focul.

În sos se pune apoi brânza cheddar dată pe răzătoare. Se amestecă bine, până la omogenizarea completă. Pastele fierte și scurse de apă se adaugă în sos și se amestecă bine. Pastele se pun pe urmă într-o tavă unsă cu unt, iar deasupra se mai rade puțină brânză cheddar. Se dau pastele la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute sau până când prind o crustă aurie deasupra.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton