Ați încercat vreodată o rețetă de magiun de prune cu nuci? Este atât de bun, chiar dacă nu conține zahăr, încât de lingi pe degete. Garantat va deveni preferatul întregii familii!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de magiun de prune cu nuci. Magiunul nu este neapărat preferatul copiilor și poate nici al adulților, atât timp cât există gemul și dulceața. Cu toate acestea, ne-a decis să facem dreptate unui preparat extrem de gustos – magiunul de prune cu nuci. Chiar dacă nu conține decât zahărul din fructe, aroma sa dulce-acrișoară, potențată de gustul savuros al nucilor, îl va face irezistibil.
Rețetă de magiun de prune cu nuci
Chiar dacă multă lume preferă dulceața sau gemul, trebuie să știți că magiunul este un preparat extrem de sănătos, iar asta deoarece nu conține zahăr și niciun fel de conservanți. Drept urmare, poate fi consumat inclusiv de către persoanele care suferă de diabet. Nu în ultimul rând, se prepară din prune și atât – iar în cazul de față, și din nuci, o altă sursă de minerale și vitamine. Nucile pot fi puse în magiun atât în stare crudă, cât și coapte înainte la tavă.
Citește și: Rețetă de paste de post.Un deliciu ușor de preparat
Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară
Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe
Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos
Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post
Ingrediente
5 kilograme de nuci brumării coapte
300 g nuci
Cum se face magiunul de prune cu nuci
Prunele coapte se spală bine, se curăță de codițe și li se scot sâmburii. Se pasează prin mașina de tocat sau se pun ca atare într-o cratiță încăpătoare. Între timp, se pun nucile la cuptor (le puteți folosi la fel de bine și în stare crudă) pentru a se rumeni. Apoi se taie în bucăți mici cu un cuțit.
Se pun apoi prunele în cuptorul preîncălzit, la foc mare, și se amestecă din când în când, pentru ca prunele să nu se prindă de fundul vasului. Această operațiune va fi una de durată (aproape 8 ore la 160 de grade).
După ce magiunul scade la jumătate, se adaugă nucile mărunțite și se amestecă bine, pentru a le distribui uniform. Pe măsură ce va scădea, magiunul se va închide la culoare, așadar vă veți da seama când este gata. În ultima fază a gătirii, asigurați-vă că amestecați în comoziție din 30 în 30 de minute.
La final, se toarnă magiunul de prune cu nuci în borcane spălate și uscate, iar după ce s-a răcit, se înfiletează capacele și se depozitează la loc răcoros și uscat în cămară.
Foto: Shutterstock