Rețetă de mămăligă în straturi. Mămăliga este un fel de mâncare tradițională specific românească și balcanică, cunoscută și sub denumirea de „polenta” în alte regiuni. Este preparată din făină de porumb, apă și sare, iar ingredientele de bază pot varia în funcție de rețetă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de mămăligă în straturi. Mămăliga aeste adesea servită ca și garnitură alături de mâncăruri tradiționale românești, cum ar fi sarmalele, mâncarea de fasole sau friptura de porc. Mămăliga este un aliment sățios și hrănitor, apreciat în bucătăria românească și din alte țări din regiunea Balcanică pentru gustul său plăcut și versatilitatea în preparare. Poate fi consumată ca atare sau poate fi combinată cu brânză, smântână, unt, ouă sau alte ingrediente, în funcție de preferințe. Iată o rețetă de mămăligă în straturi recomandată de unica.ro.
Citește și: Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci
Citește și:Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver
Citește și:Rețetă de prăjitură cu piersici
Citește și:Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți
Rețetă de mămăligă în straturi. Ingrediente
- 50 g unt
- 4 ouă
- 200 g piept fiert de porc
- 1 cârnat
- 250 g telemea
Pentru garnitură:
- sare
- 250 g mălai
Pentru mămăligă
- 1 litru apă
Rețetă de mămăligă în straturi. Mod de preparare
Pentru mămăligă, se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se toarnă și mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă la fiert.
Între timp, se prăjesc cărnurile doar în grăsimea pe care o lasă pieptul de porc.
Între timp, se prăjesc cărnurile doar în grăsimea pe care o lasă pieptul de porc.
Se unge cu unt un vas de cuptor şi apoi se pun straturi alternative de mămăligă, brânză trecută prin răzătoare și cârnaţi, până la epuizarea ingredientelor.
Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă care se unge cu puţin unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute. Se aduce la masă cu ouă ochiuri deasupra.