Dacă v-ați săturat de mâncărurile cu carne, vă recomandăm să încercați o rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi. Este gustoasă, simplu de făcut și nu conține multe ingrediente. În plus, îi puteți adăuga oricând o friptură alături.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi
Extrem de populari în bucătăria românească, dar și în cea internațională, dovleceii și cartofii pot fi folosiți în toate formele, cele două legume potențându-și gustul reciproc. De aceea, astăzi vă invităm să încercați o rețetă perfectă pentru perioadele de post și nu numai. Este simplu de făcut, ieftină, dar extrem de gustoasă.
Ingrediente
- 500 grame cartofi
- 500 grame dovlecei
- 250 grame roșii bine coapte (sau la conservă)
- 1 ceapă
- 4 caței de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1/2 legatură patrunjel
- cimbru
- 2 linguri ulei de măsline
- sare (piper dupa gust)
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Citește și: Pilaf sârbesc.Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Cum se face mâncarea de dovlecei cu cartofi
Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi. Cartofii și dovleceii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se descojesc și sedau la blender, pentru a se face suc.
Apoi se pune ceapa la călit în ulei de măsline și când devine puțin sticloasă se adaugă cartofii și dovleceii. Se călesc puțin împreună cu ceapa, apoi se adaugă sucul de roșii și puțină apă sau supă de legume cât să depășească puțin nivelul legumelor din vas.
Se lasă la fiert 15-20 de minute, dupăcare se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri, frunzele de dafin și cimbrul ș se mai lasă la fiert 10 minute, pânăse pătrund legumele. Puteți, de asemenea, să dați mâncarea la cuptor până mai scade zeama.
La final, se pune deasupra pătrunjel tocat mărunt.
Foto: Shutterstock
Vezi şi cum se face babicul – rețetă de babic pe care să o prepari acasă!