Mâncarea de roșii este preferata tuturor pe timp de vară, când găsim din plin roșii gustoase. Este ușor de pregătit, rapidă și cu puține calorii și, în plus, se poate mânca atât caldă, cât și rece. Iată o rețetă simplă și gustoasă pentru mâncarea de roșii!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de mâncare de roșii te scoate din încurcătură în orice zi în care nu știi ce să gătești.
Ingrediente pentru rețeta de mâncare de roșii
3 cepe de mărime medie
800 grame- 1 kilogram de roșii bine coapte
usturoi în funcție de gust
ulei pentru prăjit ceapa
un ardei gras
sare, piper, busuioc verde, pătrunjel verde
Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine.Un desert delicios
Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.Ieftină și gustoasă
Cum se prepară mâncarea de roșii
Tocăm ceapa cubulețe cât mai mici și o punem la călit în ulei încins. Atenție, nu o ardeți pentru că devine amăruie, ci o căliți până când își schimbă culoarea din alb în auriu.
Când este aproape gata, adăugați și ardeiul gras tăiat cubulețe mai mari. Dă un gust extraordinat de bun mâncării de roșii. Îl coaceți și pe el până începe să se prăjească și degajă un miros plăcut de ardei gătit, iar apoi adăugati roșiile tăiate cubulețe foarte mici.
Opțional, puteți decoji roșiile înainte, prin opărire, dacă nu suportați cojile sau le puteți da pe răzătoare în prealabil și eliminați cojile. Sau le alegeți cu o paletă de la suprafața mâncării. Când se gătesc roșiile, cojile ies la suprafață și astfel le puteți îndepărta.
Adăugați usturoiul zdrobit, sare, piper sau vegeta și gătiți roșiile până când se înmoaie și se transformă în sos. Opriți apoi focul și adăugați verdeața tocată mărunt.
O puteți servi ca atare sau cu ouă ochiuri alături sau cu brânză. Merge de minune și cu pâine prăjită!
Poftă bună!