Rețetă de mâncare de ștevie

.

Este vremea verdețurilor, iar spanacul și urzicile sunt la mare căutare, însă noi vă propunem o rețetă de mâncare de ștevie care va fi pe placul tuturor, inclusiv al copiilor. În plus, timpul de pregătire este redus și, nu în ultimul rând, este la fel de bună caldă, dar și rece, de la frigider.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Dacă nu ați pregătit până acum mâncare de ștevie, a venit momentul să o faceți! E simplu de făcut, conține o mulțime de vitamine și de nutrienți și este extrem de bună la gust, mai ales după ce veți constata, cu surprindere, gustul acrișor al șteviei. Cei care au mâncat borș de ștevie sau chiar sarmale în frunze de ștevie au recidivat, cu siguranță. Așadar, vă oferim o rețetă extrem de simplă și gustoasă, perfectă în perioada de post și nu numai, ideală pentru vegetarieni.


Rețetă de mâncare de ștevie

În momentul de față, găsiți ștevie în orice piață și chiar și la hipermarket, iar vestea bună e că o puteți congela pentru a o consuma în orice perioadă a anului doriți. Iese o mâncare super gustoasă, acrișoară, care va fi pe gustul tuturor. În plus, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, se prepară destul de repede și este la fel de bună și caldă, și rece.

Citește și: Rețetă de orez cu năut

Citește și: Rețetă de ciocolată de casă de post

Citește și: Rețetă de brioșe de post cu stafide

Citește și: Rețetă de omletă de post, fără ouă

Ingrediente

  • 1 kg ștevie (6-8 legături)
  • 4 linguri ulei
  • 2-3 linguri bulion
  • 6 fire ceapă verde sau 2 cepe medii
  • sare, piper după gust
  • mămăligă pentru servire

Cum se prepară mâncarea de ștevie

Cel mai complicat pas este spălarea temeinică a frunzelor de ștevie, pentru că trebuie să vă asigurați că nu rămâne pe ele pământ, nisip sau praf. Se spală și se clătesc bine, apoi se rup cozile mai groase. într-un vas, puneți la fiert apă cu sare și când începe să fiarbă se adaugă ștevia.

Se lasă ștevia să dea în câteva clocote, doar până se înmoaie puțin, apoi se scoate și se scurge (păstrați puină zeamă de la fierbere).


După ce ați scurs ștevia, tăiați frunzele bucăți, cu un cuțit de bucătărie, în funcție de mărimea dorită.

Între timp, încingeți uleiul într-o cratiță și cățiți ceapa tăiată mărunt în el. Când începe să devină sticloasă ceapa, mai stingeți cu puțină zeamă de ștevie. După ce s-a călit ceapa, adăugați bulionul desfăcut în zeamă de ștevie, iar apoi puneți și frunzele și mai completați cu zeamă cât este cazul. Se adaugă sare și piper după gust. Se poate băga timp de 15 minute la cuptor până scade puțin zeama și se rumenește frumos.


Mâncarea de ștevie se asociază perfect cu mămăliga. Dacă doriți, o puteți servi cu un ou poșat deasupra sau cu ou ochi. Poftă bună!