Rețetă de mazăre cu pui a lui Sorin Bontea

.

Dacă ai rămas în pană de rețete, îți recomandăm să încerci mazărea cu pui, un preparat ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Rețeta este preluată de la Sorin Bontea, cunoscutul bucătar de la „Chefi la cuțite'. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Mazărea cu pui este un preparat tradițional, care se gătește extrem de simplu. Pentru succesul acestei rețete, Sorin Bontea recomandă folosirea unei cantități mai mari de ulei, evitând astfel ca pulpele de pui să se lipească de oală.

Citește și: Rețetă de spaghete Puttanesca. Cele mai rapide și gustoase paste

Citește și: Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi

Citește și: Rețetă de vinete umplute în stil italian. Un preparat culinar gustos și răcoritor

Citește și: Cum să gătești merluciul – rețete de mâncare cu merluciu


Rețetă de mazăre cu pui a lui Sorin Bontea – Ingrediente

700 g pulpă de pui

1 kg mazăre

2 cepe medii

pastă de tomate

mărar

sare și piper

Rețetă de mazăre cu pui a lui Sorin Bontea – Mod de preparare


1. Într-o oală, carnea de pui se prăjește într-o cantitate considerabilă de ulei. Ulterior, adăugați sare și piper, după gust.

2. Când carnea prinde crustă, adaugați ceapa tăiată julien. Acum, puteți scoate surplusul de ulei din oală, potrivit gandul.ro.

3. Adăugați mazărea, apa, condimentele și lăsați la fiert. La final, adăugați pasta de tomate dizolvată în puțină apă. Lăsați pe foc pentru încă 10 minute, apoi mai condimentați după preferințe.

Sursa foto: Facebook