Rețetă de mere murate. Gust intens și surprinzător

.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de mere murate, vă garantăm că gustul parfumat, dulce-acrișor al acestora, vă va surprinde în mod plăcut. Sunt extrem de simplu de făcut și reprezintă o garnitură perfectă pentru fripturi în zilele răcoroase de iarnă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă vă place să experimentați în bucătărie, vă oferim o rețetă de mere murate care, cu siguranță, va deveni unul dintre preparatele preferate ale întregii familii. Merele sunt niște fructe folosite pe scară largă în alimentație, cu predilecție în prăjituri și compoturi, însă gustul dulce-acrișor al acestor fructe murate vă va surprinde. Aroma lor cu gust de toamnă se potrivește perfect cu preparatele din carne la grătar și, nu în ultimul rând, le puteți conserva pe tot parcursul anului.


Rețetă de mere murate

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe și, într-adevăr, merele, sub orice formă, sunt pline de vitamine și au o mulțime de beneficii pentru sănătate. În special dacă aveți mere în grădină și nu știți cum să le mai conservați pentru iarnă, o variantă perfectă este murarea lor. Este o operațiune care durează puțin, iar costurile sunt mici. Rezultatul este însă unul deosebit – întreaga familie va fi încântată de savoarea specială a merelor murate.


Citește și: Sarmale de post cu ciuperci, în foi de varză murată

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret

Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Ingrediente

  • 5-6 kg mere
  • 5 litri de apă
  • 100 g de sare
  • 200 g de zahăr
  • 2-3 linguri de miere
  • frunze de vișin
  • frunze de dafin
  • cuișoare (opțional)

Cum se prepară merele murate

Rețetă de mere murate. Pentru murarea merelor se folosesc borcane de 300 de grame, sterilizate în prealabil. Drept urmare, alegeți mere de mărime medie, preferabil soiuri de toamnă, maturate. Spălați bine merele și puneți-le în borcane alături de frunze de vișin, frunze de dafin și cuișoare (dacă agreați aroma lor), apoi pregătiți saramura.


Într-un vas încăpător, puneți cei 5 litri de apă, zahărul, sarea și mierea. Amestecați energic, până la dizolvarea completă (nu se fierbe). Apoi, turnați saramura în borcane până sus și puneți deasupra capacele. Nu le înfiletați. Restul de saramură se păstrează în frigider. E indicat ca borcanele să fie puse într-un vas, deoarece peste noapte merele vor fermenta și este posibil ca saramura să curgă din borcane. Se lasă merele să se mureze timp de 5 zile la temperatura camerei, iar dacă scade zeama se completează cu saramura păstrată. Apoi, se înfiletează capacele și se pun la locul de păstrare. Într-o lună, o lună și jumătate, merele vor fi gata de consum.

Foto: Shutterstock