Rețetă de mici de casă. Cum să îi faci suculenți și gustoși

.

Nu există grătar fără mici, însă dacă te-ai săturat să-i iei din comerț, ți-am pregătit câteva o rețetă de mici de casă ideală. În general, oamenii cumpără micii gata pregătiți de la măcelarii locali, cruzi și îi prăjesc pe grătar sau în tigaie. Însă de ce să îi cumperi când sunt atât de ușor de făcut acasă.

Rețetă de mici de casă. Cum să îi faci suculenți și gustoși


În mod tradițional, rețeta cere destul de multă grăsime, dar poți folosi carne slabă, dacă nu ești fanul unor mici atât de grași. În principiu se folosește jumătate de cantitate de carne de porc grasă și jumătate de carne de vită cu grăsime. Alternativ, poți folosi carne de vită și oaie sau carne de porc și oaie, în orice combinații dorești. 

Secretele unor mici de casă delicioși

Nivelul de umiditate – trebuie să adaugi lichide în amestec.

Bicarbonatul de sodiu și berea sunt ingredientele secrete. 


Focul. Micii trebuie gătiți la foc  mare și aceasta este cheia succesului.

Sfaturi

Carnea proaspăt tocată este importantă pentru a obține cei mai buni mici cu gust.

Micii trebuie și trebuie să fie gătiți la foc mare sau pe un grătar încins și întorși destul de des. 

Servește-i imediat ce s-au gătit. 

Cum se prepară carnea pentru grătar

Pentru cele mai bune rezultate, în ceea ce privește gustul și aromele, amestecul trebuie să se odihnească câteva ore în frigider. Nu este nevoie să se odihnească mai mult de câteva ore.

Poți congela amestecul de mici?

Dacă ai făcut prea mult amestec de mici și s-ar putea să nu-l folosești pe tot, congelează-l. Pune-l într-o pungă de congelator și îl poți păstra congelat timp de până la trei luni. Pentru a-l decongela, scoate amestecul din congelator și lasă-l să se decongeleze în frigider peste noapte.

Cât timp pot păstra micii?

Sunt cei mai buni când sunt consumați proaspeți, însă pot fi păstrați în frigider timp de 2-3 zile. Vor trebui reîncălziți într-o tigaie înainte de a-i servi.


Rețetă de mici de casă

  • 500 g carne tocată de vită cu grăsime
  • 500 g carne de porc grasă
  • 180 ml de supă de vită
  • 50 ml de bere
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • 2-3 căței de usturoi pastă
  • 1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
  • 1/2 linguriță de praf de coriandru (opțional)
  • 1/4 linguriță de chimen măcinat (opțional)
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 1/2 linguriță de piper cayenne sau fulgi de ardei iute (opțional)

Pune carnea într-un castron, poți să o mai dai o dată prin robotul de bucătărie pentru o măcinare dublă.


Într-o cană mai mare amestecă supa de carne de vită cu o bere, apoi adaugă sare și piper și amestecă bine.

Adaugă acest amestec lichid la carne și amestecă foarte bine până când amestecul devine aproape o pastă. 

Cea mai bună rețetă de mici. Se fac rapid, acasă, fără să încingi grătarul

Acum poți lucra cu un strop de ulei sau apă pentru a forma micii. Unge-ți palmele cu un strop mic de ulei sau, folosește puțină apă. Așeză micii pe o farfurie sau pe o tavă mică, ceva care poate fi pus cu ușurință în frigider.


Transferă micii în frigider pentru a se odihni timp de 2 până la 4 ore, dar îi poți lăsa și peste noapte.

Așează-i pe un grătar încins sau într-o tigaie încinsă și gătește-i pe fiecare parte timp de cel mult 4 minute.

Sfaturi utile

Pentru a face acasă supa de vită sau de miel, alege bucăți de oase cu puțină carne.

Poți înlocui porcul cu oaia sau poți face o combinație de porc, oaie și vită într-un raport de 2:1:1 –  adică 2 părți de vită, 1 parte de porc și 1 parte oaie.


Timpul de odihnă a micilor formați este un pas important, deoarece se vor îmbiba cu toate condimentele și toate aromele se vor amesteca frumos.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Pentru a verifica dacă micii sunt gătiți la perfecție în timp ce sunt pe grătar, bate-i mai tare cu o furculiță și dacă sar, sunt gata.

Servește-i cu o porție de cartofi prăjiți, muștar și eventual o salată verde. Neapărat trebuie să ai pâine proaspătă pe masă.


Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi cum faci muștar de casă fără conservanți!