Rețetă de minciunele. Dacă ar fi să alegem un desert care să ne aducă aminte de gustul copilăriei, minciunele ar fi o alegere perfectă. În plus, rețeta de minciunele recomandată de noi este foarte ușor de preparat, dar și din cale-afară de delicioase.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de minciunele. În cazul în care vă doreați să preparați un desert simplu și gustos, rețeta de minciunele recomandată de noi este perfectă. În plus, nu doar că ne aduce aminte de gustul copilăriei, dar este și un desert foarte ieftin. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică
Citește și: Rețetă de granola.Un mic-dejun sănătos și gustos
Citește și: Mâncare de dovlecel cu usturoi.Rețetă simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă de salată de dovlecei.Fresh și gustoasă
Rețetă de minciunele – Ingrediente
– 500 g făină
– 2 ouă
– 2 linguri zahăr
– 75-100 ml apă
– 1 praf sare
– 1 plic zahăr vanilinat
– ulei
Pentru decor:
– zahăr pudră
Rețetă de minciunele – Mod de preparare
1. Pentru început, amestecați făcina cu sarea. Apoi, cerneți făina într-un castron.
2. Faceți un gol în mijlocul castronului cu făină. În acest gol, puneți ouăle, ambele tipuri de zahăr și apa.
3. Amestecați totul foarte bine și frământați. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare. Apoi, după ce ați frământat și ați obținut consistența dorită, lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute.
4. Apoi, presărați făină pe masă și întindeți aluatul cu sucitorul.
5. După ce ați întins aluatul, tăiați dreptunghiuri și apoi faceți o tăietură la mijloc prin care se scoate unul dintre capetele micii bucăţi de aluat, potrivit retete.unica.ro.
6. După care, toate bucățile de aluat se pun la prăjit în baia de ulei încins.
7. După ce sunt gata, scoateți minciunelele pe un șervețel de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
8. Presărați zahăr pudră peste minciunele.
Poftă bună!
Sursa Foto: shutterstock.com