Rețetă de Mojete – salată murciană. Salata Murciana, cunoscută și sub numele de „Mojete Murciano” sau „Mojete de Tomate”, este o salată tradițională din regiunea Murcia din sud-estul Spaniei. Este o salată ușoară și răcoritoare, perfectă pentru sezonul cald. Iată o rețetă simplă de Mojete, sau salată murciana.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Salata murciana este adesea servită alături de pâine prăjită sau pita și poate fi savurată ca atare sau ca garnitură pentru diverse preparate. Este o salată delicioasă și simplu de preparat, care pune în valoare aromele proaspete ale legumelor. Ingredientele principale ale salatei murciana includ roșii coapte, ceapă, măsline, usturoi, ulei de măsline, oțet și sare. Uneori, pot fi adăugate și alte legume precum castraveți sau avocado.
Citește și: Rețetă de vinete umplute în stil italian. Un preparat culinar gustos și răcoritor
Citește și: Cum să gătești merluciul – rețete de mâncare cu merluciu
Rețetă de Mojete – salată murciană. Ingrediente
- 400 g roșii
- 3 ouă fierte
- 200 g ton din conservă
- un fir ceapă verde
- măsline negre fără sâmburi
- 25 ml ulei de măsline
- sare
Rețetă de Mojete – salată murciană. Mod de preparare
- Ceapa verde se taie rondele.
- Roșiile se spală și se taie în bucăți mari.
- Într-un castron se pun roșiile, tonul, ceapa verde, măslinele și sarea. Se amestecă.
- Se taie ouăle în sferturi.
- Salata se dă la frigider pentru ca roșiile să poată lăsa suc.
- Salata murciană se servește rece, decorată cu un pic de ulei de măsline și ouăle tăiate anterior.
FOTO: Pexels
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik