Rețetă de mousse de banane

 Oana Pantazi
.

Dacă vreți să pregătiți rapid un desert gustos și cu puține ingrediente, vă invităm să alegeți o rețetă de mousse de banane! Cu siguranță membrii familiei, dar și musafirii vor fi impresionați de gustul deosebit al acestui desert atât de simplu de făcut. Mai mult, varianta îndulcită cu stevia este o alegere perfectă și pentru diabetici, dar și pentru persoanele care țin dietă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de mousse de banane. Bananele se numără printre fructele iubite atât de copii, cât și de adulți, puțini fiind cei care nu adoră gustul onctuos și savoarea lor. De aceea vă sugerăm o delicioasă rețetă de mousse de banane care nu doar că se face cât ai clipi, dar va deveni în scurt timp desertul preferat al familiei.

Rețetă de mousse de banane

Ce poate fi mai gustos, în plină vară, decât un desert aromat scos proaspăt de la frigider? Vă sugerăm, așadar, să încercați această delicioasă rețetă de mousse de banane la care puteți înlocui zahărul cu stevia dacă doriți un dulce mai dietetic. Dacă aveți mai multe banane coapte, puteți dubla cantitatea.

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor

Citește și: Rețetă de prune murate 

Ingrediente

  • 400 ml smântână pentru frișcă (foarte rece)
  •  2 banane
  •  2 linguri stevia (sau aprox. 75 g zahăr)
  •  2 lingurițe esență de vanilie
  •  zeama de la o jumătate de lămâie

Cum se prepară mousse-ul de banane

Bateți bine frișca cu ajutorul unui mixer. Descojiți apoi bananele și pasați bine pulpa peste care adăugați rapid zeama de lămâie, pentru a nu oxida.

În timp ce bateți frișca, adăugați zahărul în ploaie sau stevia și esența de vanilie. Apoi se adaugă și piureul de banane și se continuă mixarea până ce amestecul devine onctuos.

Amestecul rezultat se toarnă apoi în recipiente care se dau la rece la frigider cel puțin două ore. Mousse-ul de banane se paote servi cu felii de banană deasupra, cu crumble de biscuiți sau de zahăr ars. Sau intercalat cu crumble de biscuți ori în combinație cu alte fructe sau alune/nuci prăjite caramelizate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton