Rețeta de mucenici cu brânză. Sunt un deliciu oricând, nu doar în luna martie!

.

Ce spuneți de o rețetă de mucenici cu brânză? Mucenicii sunt vedete în luna martie și, dincolo de semnificația religioasă, sunt preparate delicioase, care pot fi mâncate tot timpul anului ca desert sau ca gustare. Toți am încercat mucenicii clasici, cu nucă și miere, însă ați gustat vreodată mucenicii cu branză? Iată o rețetă de mucenici cu brânză!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Ziua Sfinților 40 de Mucenici, din luna martie, este încărcată de semnificații și tradiții, iar unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri este pregătirea mucenicilor. Fierți, cu sirop dulce, cu multă nucă și scorțișoară sau moldovenești, pufoși și copți în cuptor, mucenicii sunt un deliciu în această perioadă. Dar ce-ar fi să ieșim din tipare și să pregătim o rețetă de mucenici cu brânză?

Ingrediente pentru rețeta de mucenici cu brânză

-500 g de făină

-200 g de brânză dulce de vaci


-100 g de unt

-2 ouă

-100 g de zahăr

-coaja rasă de la o portocală

-opțional: scorțișoară

-miere pentru servire

Citește și: Ce educație le oferă Cătălin Moroșanu copiilor lui și ce planuri are cu fiul său cel mic: „S-a născut prematur, a stat în spital până s-a întremat. Îl voi învăța…. Campionul K1 își mai dorește copii / EXCLUSIV

Citește și: De ce participă Cătălin Moroșanu la Survivor All Stars și cu ce sechele a rămas după accidentarea din 2021: „De data aceasta, nu o să mai răspund prin tăcere. S-a schimbat foaia! / EXCLUSIV


Citește și: Cu ce regret imens a rămas Adrian Cristea, la 16 ani de la despărțirea de Denisa Nechifor, mama fiicei sale: „Doar cei care au copii știu sentimentul’

Cum se prepară rețeta de mucenici cu brânză

Mucenicii cu brânză sunt un deliciu și se aseamănă, cumva, cu poalele în brâu, doar că nu merg la cuptor, ci în oana cu apă clocotită. Așadar, începe prin a amesteca făina cu untul topit și răcit, apoi adaugi ouăle, zahărul, coaja rasă de portocală și scorțișoara. Nu este greu deloc, nu?


Drumul depre mucenicii cu brânză continuă cu frământarea aluatului până când devine omogen și elastic. Dacă este prea moale, poți adăuga puțină făină pentru a-l întări. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină până când are o grosime de aproximativ 1 centimetru.


Mai apoi, taie aluatul în benzi de aproximativ 2-3 cm lățime și apoi taie fiecare bandă în bucăți de aproximativ 6-7 cm lungime. Formează fiecare bucată în formă de opt și presează ușor în mijloc pentru a crea o adâncitură. Poate părea ușor complicat, dar nu este, nu te lăsa descurajată! Rezultatul va merita să bifezi toate aceste detalii!

Pune un cub mic de brânză dulce în mijlocul fiecărui mucenic. Între timp, pui apa la fiert într-un vas adânc și când dă în clocot, adaugă mucenicii în oală și fierbe-i timp de aproximativ 8-10 minute sau până când aceștia încep să plutească la suprafață.


Când sunt gata fierți, îi scoți și îi lași să se scurgă de apă, după care îi poți presăra cu nucă măcinată și miere pentru un plus de savoare! Sunt de-li-cioși, vă asigurăm! Poftă bună!