Rețeta de mucenici muntenești a Roxanei Blenche. Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia este prăznuită pe data de 9 martie, când gospodinele prepară mucenici moldovenești sau muntenești. Fie că sunnt cu zeamă sau copți în cuptor sunt în egală măsură delicioși. Iată cât de simplu se prepară rețeta savuroasă a Roxanei Blenche!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de mucenici muntenești a Roxanei Blenche
Dacă până acum ați făcut rețeta clasică de mucenici muntenești (cu zeamă), vă invităm să încercați rețeta specială a Roxanei Blenche, cu cremă de vanilie și banane caramelizate.
Citește și: Rețetă de frigănele de pui cu mozzarella
Citește și: Rețetă de spaghete Puttanesca. Un preparat italian simplu și delicios
Citește și: Rețeta de gogoși pufoase umplute cu ciocolată a lui Chef Joseph Hadad
Citește și: Rețeta de varză murată picantă coreeană Kimchi
Ingrediente
- 1 pachet de mucenici
- 6 linguri de zahăr brun;
- 2 l de apă;
- 1 baton de scorțișoară;
- 1 păstaie de vanilie;
- 2 plicuri de zahăr vanilinat;
- coaja de la o portocală
- coaja de la o lămâie
- 400 g miez de nucă tocat
- 1 esență ce rom;
- 5 ouă;
- 1 lingură de faină;
- 5 linguri de zahăr tos;
- 500 ml de lapte;
- unt;
- banană.
Cum se face rețeta de mucenici muntenești a Roxanei Blenche
Pentru a prepara această rețetă de mucenici moldovenești după rețeta Roxanei Blenche, se pun 6 linguri de zahăr brun într-o cratiță, cu 2 litri de apă. Tot acum se adaugă și un baton de scorțișoară, o păstaie de vanilie tăiată în două bucăți, două plicuri de zahăr vanilinat și 5 mililitri de esență de rom. Întreaga compoziție va fi lăsată la fiert.
În acest timp, se separă patru ouă, se păstrează doar gălbenușurile, care vor fi puse într-o altă cratiță, iar peste ele se adaugă o lingură de faină cu vârf, cinci linguri de zahăr și se amestecă totul foarte bine. Acum vor fi adăugați și cei 500 ml de lapte și se lasă la fiert.
După ce apa a început să fiarbă, pregătim mucenicii – îi adăugăm în apa cu zahăr și batonul de scorțișoară și se lasă la fiert 8 minute.
Urmează pasul în care se va adăuga coaja de la o lămâie, de la o portocală și 400 g nucă. După aceea, se lasă 2 ore cu capacul pus, la fiert. Între timp crema de vanilie este pe foc, o așteptăm puțin să se îngroașe după care o dăm la o parte.
În continuare, într-o tigaie se adaugă un cubuleț de unt, banana, o lingură de zahăr și se lasă totul până se caramelizează, iar preparatul este gata.
La final, se pun mucenicii în bolul de servire, se adaugă un polonic sau două de cremă de vanilie, iar la final, banana caramelizată deasupra. Se ornează cu nucă măcinată și o frunză de mentă.