Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi

 Martin Lorena
.

Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi. Atunci când nu știi ce să gătești, dar ți-e poftă de ceva cu totul inedit, apelează la această rețetă. Este ușor de preparat, nu necesită multe ingrediente și are un gust cu totul senzațional! Mai mult decât atât, va deveni mâncarea preferată chiar și a copiilor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi. Dacă și tu te numeri printre persoanele care nu știu ce să mai gătească pentru familia lor, atunci ai găsit soluția! Încearcă să le pregătești celor dragi această rețetă absolut senzațională de musaca de vinete cu carne și cartofi.

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă

Citește și: Rețetă compot de gutui.Cea mai delicioasă rețetă

Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă

Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi – Ingrediente

  • 1,2 carne de porc, pui, vită sau mix;
  • 1 kg cartofi;
  • 1 kg vinete;
  • 600 gr ceapă;
  • 6-7 căței de usturoi;
  • 1 kg roșii;
  • 300 gr ardei roșu;
  • 200 ml ulei de măsline;
  • Parmezan;
  • Sare, piper, cimbru, scorțișoară.

Rețetă de musaca de vinete cu carne și cartofi – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primă fază de cartofi și vinete. Aceste legume se spală bine și se taie rondele cu o grosime de aproximativ un centimetru, cu tot cu coajă. Se presară sare și se lasă la scurs.
  2. Într-o tigaie adâncă se pune puțin ulei de măsline, ceapa tocată mărunt, usturoiul și carnea tocată. Acestea se lasă la călit, punându-se ulterior și condimentele.
  3. Peste carnea tocată se adaugă ardeii tăiați și ei mărunt. Se lasă totul pentru 5 minute la foc și se adaugă sosul de roșii. Compoziția obținută se mai lasă la foc mediu pentru 30 de minute.
  4. Pe o tavă se pun cartofii și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Când cartofii sunt rumeniți, se adaugă feliile de vinete. Acestea se stropesc cu puțin ulei de măsline și se lasă la cuptor pentru încă 20 de minute.
  5. Sosul și carnea se adaugă peste vinete și cartofi. Se presară parmezanul și se lasă totul la cuptor până când crusta de parmezan este aurie.
  6. Aceasta poate fi servită cu iaurt grecesc, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton