Rețetă de omletă italiană. Cum să pregătești frittata în câțiva pași simpli

.

Rețetă de omletă italiană. Perioada Sărbătorilor de iarnă se apropie de final, însă gospodinele nu se opresc din gătit. După o masă îmbelșugată, plină de preparate tradiționale, poate că e momentul pentru ceva… inedit în meniul dumneavoastră. Dacă sunteți tentate să încercați, noi vă recomandăm rețeta de omletă italiană. Iată cum se gătește celebra frittata!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de omletă italiană. Deși poate sună pompos, frittata nu este deloc un preparat greu și softisticat. Este un fel de mâncare italienesc și reprezintă, de fapt, o omletă cu cartofi și legume, cu o textură mai groasă decât cea a unei omlete obișnuite. Află în cele ce urmează cum se prepară ca la carte!

Citește și: Prăjitura Valurile Dunării.O rețetă dulce și gustoasă

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu carne.Un deliciu culinar

Citește și: Rețetă de budincă cu dovlecei și pui.Simplu și gustos


Citește și: Supă cremă de cartofi cu bacon.O rețetă ideală pentru prânz

Rețetă de omletă italiană. În comparație cu omleta clasică, omleta italiană sau frittata se prepară pe aragez, dar și în cuptor. Pentru un gust senzațional, ea poate fi umplută cu cartofi, legume sau brânză. Înainte de a trece la treabă, trebuie să aveți la îndemână o tigaie de fontă, ce poate fi introdusă și în cuptor. De asemenea, numărul ouălelor poate fi calculat în funcție de persoanele care vor mânca sau de mărimea vasului. Vasul perfect pentru acest preparat trebuie să fie neaderet, să aibă margini ușor rotunjite și să nu fie prea adânc, scrie playtech.ro.

Rețetă de omletă italiană – Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă bătute
  • 250 g bacon
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei roșu
  • 200 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • sare și piper

Rețetă de omletă italiană – Mod de preparare

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să bateți ouăle cu laptele și parmezanul. Adăugați apoi sare și piper după bunul plac.

2. Cartofii curățați vor fi tăiați cubulețe, iar apoi îi puteți pune în tigaie.

3. Tocați apoi ceapa verde și turnați cu atenție amestecul de ou și ceapă verde. Puneți acum capacul și lăsați totul la foc mic.

4. Frittata poate fi servită cu parmezan și smântână extra. De asemenea, puteți pune mai multe legume sau brânză, pentru a umple preparatul. Însă, în cazul în care folosiți mai multe legume sau ouă, omleta italiană nu se va găti doar pe aragaz, ci și la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute.


5. La final, preparatul se servește cu pătrunjel tocat mărunt. De asemenea, poate fi asortat cu niște pâine prăjită cu unt. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay