Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi - tortilla espanola

.

Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi. Faimoasa tortilla espanola este o rețetă extrem de versatilă, care se poate face în multe feluri, în care cartofii sunt vedeta din farfurie. E delicioasă cu ceapă, chorizo, ton, brânză sau legume și e la fel de bună atât caldă, cât și rece.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi. Este extrem de simplu de făcut, iar combinațiile sunt nenumărate. Ținând cont de faptul că orice gospodină are în casă cartofi și ouă, această omletă se face imediat și poate fi consumată atât ca aperitiv, cât și ca fel principal sau pur și simplu ca mic dejun.

Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi – tortilla espanola

Pentru această savuroasă rețetă de omletă spaniolă cu cartofi aveți nevoie doar de ouă, ceapă și ulei de măsline. Desigur, este delicioasă și cu puțin chorizo, cu brânză sau cu legume, în funcție de gust. Rețeta clasică însă conține doar ingredientele de bază. În rest, the sky is the limit, vă puteți juca așa cum vă place cu ingredientele pe care le aveți prin frigider. În plus, se prepară în 10 minute, la care mai adăugați 35 de minute timpul de gătire.


Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu

Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp

Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos

Citește și: Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: „Tocăm afumătura și ceapa…’

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 5 ouă mari
  • 1 ceapă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Cum se face omleta spaniolă cu cartofi

Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi – tortilla espanola. Se pune apa la fiert într-un vas încăpător. Înainte de asta, se taie cartofii felii sau în cuburi, după dorință, și când clocotește apa se pun în vas, la fiert, pentru 5-7 minute (să nu fie foarte fierți). În acest timp, se taie ceapa mărunt și se călește cu puțin ulei, cam 5 minute, până devine sticloasă și începe să se aurească frumos.


Se scurg cartofii fierți în prealabil și se pun peste ceapa călită în ulei. Se călesc împreună câteva minute. În timpul acesta se bat bine ouăle cu sare și cu piper.

După ce cartofii s-au făcut, se toarnă ouăle deasupra, se micșorează flacăra aragazului și se lasă să se facă până se întărește și prinde o culoare aurie frumoasă. Cu o paletă lată sau cu ajutorul unei farfurii poziționate deasupra, se întoarce omleta cu grijă și se lasă și pe cealaltă parte în jur de 5 minute.


Se consumă atât rece, cât și caldă, cu verdeață presărată deasupra.

Foto: Shutterstock