Dacă sunteți adeptul preparatelor tradiționale, vă recomandăm rețeta de ostropel de pui cu smântănă. Este delicioasă, se prepară foarte ușor, iar timpul de gătire este de aproximativ 60 de minute. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ostropelul de pui este o mâncare tradițională românească și are ca ingrediente de bază bucăți de carne de pui, sos de roșii, usturoi și condimente. Termenul „ostropel’ provine din slavona veche „ostrepeti’, care înseamnă a întoarce cu lingura, ceea ce se referă la modul în care carnea și sosul sunt amestecate în timpul preparării.
Citește și: Rețetă de gem de mure
Citește și: Rețetă de souvlaki de pui
Citește și: Rețetă de paste cu sardine si dovlecei
Citește și: Rețetă de bomboane Raffaello
Rețetă de ostropel de pui cu smântână – Ingrediente
500 g bucăți de carne de pui (pulpe, piept sau aripioare)
4-5 căței de usturoi
200 ml smântână
400 g roșii pasate (conserve sau proaspete)
2 linguri ulei de măsline sau ulei vegetal
1 lingură făină (opțional)
200 ml supă de pui sau apă
Sare și piper după gust
1/2 linguriță boia dulce 1 frunză de dafin
Pătrunjel proaspăt pentru decor
Rețetă de ostropel de pui cu smântână – Mod de preparare
Usturoiul se curăță și se pasează. Ulterior, condimentați bucățile de pui cu sare și piper.
Într-o tigaie cu ulei, se prăjește puiul până devine auriu pe ambele părți, apoi se adaugă usturoiul, făina și roșiile pasate.
În această etapă, se toarnă în tigaie smântâna și supa de pui. Adăugați frunzele de dafin și boiaua, apoi lăsați la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute, potrivit libertatea.ro.
La final, scoateți frunzele de dafin și mai condimentați după propriile preferințe.
Sursa foto: Freepik