Rețetă de pâine cu bere și miere, fără drojdie. Nu necesită frământare și nici dospire

.

Rețetă de pâine cu bere și miere, fără drojdie. Ideea de a face acasă pâine nu încântă pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât acest preparat presupune un proces îndelungat și complicat de execuție. Iată însă că există o pâine super delicioasă, care se prepară cu bere și miere, și nu doar că nu necesită dospire, dar nici nu se frământă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Chiar dacă pare ușor stanie această combinație, îți garantăm că rețeta de pâine cu bere și miere, fără drojdie, este una pe cât de simplă pe atât de delicioasă. Asta în condițiile în care această pâine de casă nu necesită frământare și nici dospire, acțiuni consumatoare de timp, dar și de energie. Prepararea acestei pâini îți va lua doar 10 minute, iar coacerea va dura alte 45 de minute.

Rețetă de pâine cu bere și miere, fără drojdie

Poți face cât ai clipi cea mai simplă rețetă de pâine cu bere și miere, fără drojdie. Dacă nu ai acest produs în casă, cu siguranță vei găsi undeva o sticlă cu bere pentru a face o pâine de casă delicioasă, fără frământare și fără dospire, cu doar 6 ingrediente. Practic, o poate face și un începător într-ale bucătăriei. Iătă o rețetă recomandată de halfbakedharvest.com.


Citește și: Rețetă de fasole bătută. Cum faci cea mai delicioasă fasole bătută

Citește și: Rețetă de dovleac umplut cu creveți

Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe

Citește și: Rețete de gogonele murate cu conopidă

Ingrediente

  • 85 g unt
  • 350 ml bere (blondă sau brună) la temperatura camerei
  • 85 g (4 linguri) miere de albine
  • 380 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 linguriță de sare

Cum se prepară rețeta de pâine cu bere și miere, fără drojdie

Berea pe care o vom folosi la prepararea pâinii trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă preferi o pâine cu gust mai intens, folosește berea brună, dacă, dimpotrivă, îți place un gust light, alege berea blondă. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Înainte de asta, pregătește o tavă cu dimensiunile 23 x 13, cu o înălțime de 6 cm. Unge-o cu unt și acoper-o cu hârtie de copt, care trebuie să depășească marginea tăvii cu 2-3 cm.


Adaugă făina, praful de copt și sarea în bolul în care vei mixa compoziția. Toarnă berea și adaugă mierea, apoi amestecă până la omogenizare. Toarnă apoi aluatul în tavă, iar deasupra pune untul tăiat felii astfel încât să acopere toată suprafața.

Se introduce tava la cuptor și se lasă să se coacă timp de 45-55 de minute, până capătă o crustă aurie. Pâinea cu bere rezistă în stare proaspătă și 3 zile, iar la congelator poate fi ținută 3 luni.

Foto: Shutterstock