Rețetă de pandișpan cu vișine. Este unul dintre deserturile preferate ale verii. Acum fructele sunt proaspete și dau o aromă nemaipomenit de bună prăjiturii. Pandișpanul cu vișine este ieftin de făcut și se prepară foarte ușor.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cu toții iubim pandișpanul și ne aduce aminte de copilărie. Desertul este unul pufos și se prepară foarte repede și ușor. Iar cum fructele sunt proaspete acum, prăjitura va fi extrem de gustoasă.
Ingrediente – Rețetă de pandișpan cu vișine
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de ulei
- 150 g făină
- un praf de sare
- un plic praf de copt
- esență de vanilie
- 350 g vișine proaspete
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe.
Citește și: Rețetă de sufleu de dovlecei.
Citește și: Vali Ionescu de la Voltaj s-a însurat!
Citește și: Elena Băsescu, vacanță alături de fostul iubit Cătălin Tomata și copii.
Mod de preparare – Rețetă de pandișpan cu vișine
Ouăle se separă, apoi albușurile se bat spumă cu un praf de sare până se întăresc. Se adaugă zahărul și se mixează în continuare până acesta se topește, potrivit kfetele.ro.
Gălbenușurile se freacă cu uleiul, apoi se adaugă peste albușurile bătute. Se adaugă vanilia și făina în ploaie. Toată compoziția se amestecă până se omogenizează.
Vișinele se spală și se scot sâmburii. Se lasă aproximativ o oră în zahăr, apoi se scurg și se pudrează cu făină pentru a nu se duce la fundul prăjiturii.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se presară vișinele. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și se lasă la copt pentru 25-30 de minute.
Sursa foto: kfetele.ro