Rețetă de pandișpan cu prune

 Ifrim Georgiana
.

Dacă sunteți amator de dulciuri, vă recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de 60 de minute. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare pentru padișpanul cu prune. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Prunele sunt la mare căutare la începutul acestui sezon, fiind versatile și pline de aromă. Fructele pot fi folosite în compoturi, gemuri, prăjituri și multe allte rețete, fiind nevoie de puțină imaginație pentru a le pune în valoare. Când vine vorba despre beneficii, prunele contribuie la reglarea nivelului de zahăr în sânge, reprezintă o sursă generoasă de fibre dietetice și ajută la prevenirea hipercolesterolemiei și a hiperlipidemiei.

Citește și: Rețete de fasole verde la borcan

Citește și: Musaca de cartofi – 10 rețete simple de musaca de cartofi

Citește și: Rețetă de gogoși sărate. Se prepară rapid și sunt delicioase

Citește și: Rețetă de tort de înghețată Viennetta

Rețetă de pandișpan cu prune – Ingrediente

– prune (oricât de multe doriți)

– 5 ouă

– 10 linguri de zahăr sau 200 g

– 2 plicuri zahăr vanilinat

– 15 linguri făină tip 000 sau 375 g

– 1 linguriță sare

– 100 ml ulei

– 200 ml apă minerală

– 1 plic de praf de copt de 10g

– 1 lingură esență de vanilie

– coajă rasă de la o lămâie netratată

– zahăr pudră

Rețetă de pandișpan cu prune – Mod de preprare

1. Prunele se spală, se taie felii, apoi se presară cu puțină făină. Într-un bol încăpător, se mixează ouăle și zahărul la viteză mică, apoi se adaugă apă minerală, uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie.

2. Peste făină, se pune praful de copt și se amestecă bine. În compoziția obținută în pasul anterior, se adaugă făina treptat, însă amestecați cu mixerul la viteză redusă.

3. După ce toată cantitatea de făină a fost integrată, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, potrivit spynews.ro.

4. Deasupra, mai adăugați câteva felii de prune și puneți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Timpul recomandat de coacere este de aproximativ 35-40 de minute.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton