Rețetă de papară cu jumări

 Oana Pantazi
.

Rețetă de papară cu jumări. Extrem de populară în special în zona Ardealului, papara se poate găti în nenumărate moduri și reprezintă un mic dejun ideal sau chiar un prânz perfect pentru cei care iubesc ouăle. Iată o variantă savuroasă în special pentru zilele răcoroase, mai ales că sezonul de iarnă se apropie cu pași repezi!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Rețetă de papară cu jumări

Papara se poate prepara în nenumărate feluri, cele mai populare fiind rețele cu caș și legume, cu brânză de burduf, cu pâine înmuiată și, nu în ultimul rând, cea cu jumări. Desigur, este vorba despre un fel de mâncare super caloric, cu un nivel de colesterol ridicat, însă, dacă nu se abuzează, poate fi consumat o dată pe săptămână, pentru că este un preparat super delicios și se pregătește rapid.

Citește și: Cum se face sosul Bechamel cu ceapă

Citește și: Rețetă de fursecuri limbi de pisică

Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi

Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 g jumări (puteți folosi și bacon sau guanciale prăjit)
  • o ceapă medie (opțional)
  • 2 linguri de ulei sau untură (dacă jumările sunt mai uscate)
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat pentru ornat

Cum se face papara cu jumări

Tocați ceapa mărunt și căliți-o în tigaie cu uleiul sau untura până se înmoaie și prinde o culoare aurie. Dacă jumările sunt mari, tăiați-le în bucăți mai mici pentru a se distribui uniform în papară. Apoi adăugați jumările (dacă sunt mari, tăiați-le în bucăți mai mici, pentru a se distribui uniform în papară) și prăjiți-le câteva minute alături de ceapă, până ce devin crocante și gustul lor aromatizează ceapa.

Între timp, bateți ouăle bine într-un bol și condimentați cu sare și piper. Nu uitați însă că și jumările pot fi sărate, așadar nu exagerați cu sarea. Turnați apoi ouăle bătute peste ceapa și jumările din tigaie, amestecând din când în când, până ce acestea sunt gătite și capătă o culoare aurie. Scoateți papara într-un vas și presărați deasupra pătrunjel proaspăt tocat (opțional). Preparatul poate fi servit alături de murături sau ardei copți ori salată de sezon.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton