Rețetă de parizer de casă. Roxana Blenche a explicat toate etapele preparării pas cu pas

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de parizer de casă. Dacă și tu te-ai săturat de produsele din comerț când vine vorba despre micul dejun, ei bine acum este timpul să pregătești chiar tu mezelurile. Nu, aici nu ne referim la chiar toate mezelurile, ci la cele mai importante, cum este de exemplu parizerul. Nu ai de ce să te temi că nu o să-ți iasă din prima, fiindcă Roxana Blenche a explicat toate etapele preparării pas cu pas.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că parizerul din supermarket-uri nu este cel mai sănătos produs, asta din cauza ingredientelor pe care conține. Totuși, dacă îți place foarte mult, există o variantă sănătoasă, care nu conține E-uri, potențiatori de gust, coloranți și alte substanțe periculoase, ci este preparat doar din carne, legume și condimente naturale. Singurul dezavantaj? Trebuie să-l prepari chiar tu, însă și dacă nu ești mare gospodină, te informăm că se face foarte repede și nu ai mult de muncă!

Citește și: Rețetă de pleșcăviță umplută

Citește și: Rețetă de seitan, cu legume și condimente

Citește și: Rețetă de roșii umplute cu ton și mozarella

Citește și: Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

Rețetă de parizer de casă – INGREDIENTE

  • o ceapă albă;
  • 3 morcovi;
  • o țelină;
  • un pui;
  • două frunze de dafin;
  • 5 grame de piper boabe;
  • 10 grame de sare;
  • 2 plicuri de gelatină;
  • 300 de ml de supă de pui;
  • 70 ml de suc de sfeclă.

Rețetă de parizer de casă – MOD DE PREPARARE

Ei bine, dacă ai impresia că se face greu parizerul de casă, adevărul este cu totul și cu totul altul. Nu este dleoc o rețetă grea, ci chiar simplă, mai ales după indicațiile clare oferite de Roxana Blenche. Acum, că ai văzut lista de ingrediente și ai totul pregătit, hai să trecem la treabă.

Chef-ul a explicat modul de preparare al rețetei, pas cu pas, iar primul pas constă în a spăla și curăța cu grijă legumele. Apoi, le punem la fiert alături de pui și condimentăm cu frunze de dafin, sare și piper, totul după gust, în funcție de cât de aromat vrem să fie.

După ce se lasă la fiert, Roxana Blenche a spus clar ce este de făcut, chiar mai jos, fără a omite vreun detaliu:

Le lăsăm să fiarbă foarte bine. După ce puiul a fiert, scoatem carnea de pe pui, inclusiv pielița. Adăugăm carnea într-un blender, împreună cu legumele. Adăugăm 300 de ml de supă de pui cu două plicuri de gelatină și blendăm totul foarte bine. Adăugăm și 70 de ml de suc de sfeclă și blendăm din nou totul super bine. Adăugăm sare după gust. Punem toată compoziția într-o sticlă tăiată și punem la rece pentru 12 ore', a explicat chef Roxana Blenche pe contul său de TikTok.

Ei bine, după cele 12 ore în care compoziția stă la rece și se încheagă, se ia sticla și se taie. Se scoate parizerul de casă întreg și se înfoliază pentru a se păstra proaspăt mai mult timp. Acum te poți bucura de un mic dejun copios și sănătos, cu mezeluri făcute chiar la tine acasă, din ingreidente sigură. Poftă bună!

Sursă foto: tiktok / colaj viva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton