Rețetă de parmigiana de vinete. O delicatesă a bucătăriei italiene

 Ifrim Georgiana
.

Parmigiana de vinete, o delicatesă emblematică a bucătăriei italiene, își are originile în regiunile sudice ale Italiei, cum ar fi Sicilia, Campania și Calabria. Ingredientele necesare și modul de prepare le găsiți mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Parmigiana de vinete, cunoscută și ca „Melanzane alla Parmigiana', este o adevărată încântare culinară, combinând felii subțiri de vinete prăjite, un sos bogat de roșii, brânză mozzarella topită și parmezan ras.

Citește și: Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!

Citește și: Cum să faci iaurt acasă

Citește și: Rețetă de cheesecake cremos fără blat

Rețetă de parmigiana de vinete – Ingrediente

3 vinete mari

Sare

Ulei de măsline pentru prăjit

700 ml sos de roșii (preferabil făcut în casă)

250 g mozzarella

100 g parmezan ras

2 ouă

Făină pentru a da vinetele prin ea

Busuioc proaspăt

Piper negru proaspăt măcinat

Rețetă de parmigiana de vinete – Mod de prepare

1. Spală bine vinetele și taie-le în felii subțiri de aproximativ 1 cm grosime.

2. Pune feliile de vinete într-un vas, presară sare peste ele și lasă-le 30 de minute pentru a elimina excesul de apă, potrivit click.ro.

3. După 30 de minute, clătește feliile de vinete pentru a îndepărta sarea și usucă-le cu prosoape de hârtie.

4. Într-un bol, bate ouăle, iar în alt bol pune făina.

5. Treci fiecare felie de vânătă prin făină, apoi prin oul bătut. Mai apoi, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare.

6. Prăjește feliile de vânătă până devin aurii pe ambele părți, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

7. Dacă folosești sos de roșii de casă, fierbe roșiile proaspete, decojește-le și gătește-le cu usturoi, ceapă și busuioc până obții un sos consistent.

8. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

9. Întinde un strat subțire de sos de roșii pe fundul unei tăvi de copt.

10. Așază un strat de vinete prăjite peste sos.

11. Presară parmezan ras și adaugă bucăți de mozzarella peste vinete.

12. Adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt.

13. Continuă să adaugi straturi alternante de vinete, sos de roșii, mozzarella și parmezan.

14. Coace parmigiana în cuptor timp de 30-40 de minute.

Sursa foto: Vecteezy

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton