Rețetă de pască cu aluat de cozonac. Mai sunt câteva săptămâni până la Paște, iar gospodinele deja pregătesc lista de bucate. În timpul Paștelui, în casa multor români nu lipsește pasca, un preparat tradițional. Fiecare gospodină are rețeta proprie. În cazul în care îți dorește o pască aromată, iată cum poți să faci pască cu aluat de cozonac!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de pască cu aluat de cozonac. Gospodinele care vor să aibă o masă îmbelșugată de Paște și vor să prepare tradiționala pască, trebuie să știe că pot folosi aluatul de cozonac. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar durata de coacere este scurtă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru pasca cu aluatul de cozonac!
Citește și: Rețetă de orez cu năut
Citește și:Rețetă de ciocolată de casă de post
Citește și:Rețetă de brioșe de post cu stafide
Citește și:Rețetă de omletă de post, fără ouă
Ingrediente
-500 g faina 000
-250 ml lapte cald
-120 g zahar
-50 g unt topit
-50 ml ulei
-2 galbenusuri
-10 g drojdie uscata (25g drojdie proaspata)
-coaja de la o lamaie
-1 pastaie de vanilie (semintele)
-putina sare
Ingredintele pentru umplutură
-650 grame de branza dulce de vaci
-130 gr de zahar
-100 gr de stafide
-100 ml de rom
-trei oua
-o lingurita coaja rasa de portocale
-o lingurita coaja rasa de lamaie, vanilie.
Pentru uns: doua linguri de lapte, un galbenus, zahar pudra, seminte de mac.
Mod de preparare
Se amestecă gălbenușurile cu vania și coaja de lămâie și se pune un vârf de linguriță de sare și se amestecă totul. Se cerne într-un bol separat faina, iar în centru se face un spatiu. Apoi se amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și șase linguri de lapte cald și se toarnă rezultatul obținut peste faina din bol. Se acoperă cu un stat de faina și se lasa timp de 10 minute sa se odihnească. După care se încălzește cantitatea de lapte rămas și se amestecă cu zahărul, iar separat se topește unul impreună cu uleiul.
După ce drojdia a crescut se adaugă amestecul de gălbenușuri și se frământă foarte bine. Se încorporează treptat și amestecul de unt si ulei.
Pentru umplutură: Se lasă stafidele la hidratat în rom. Într-un recipient separat se amestecă brânza dulce, zahărul, vanilie, iar coaja de lămâie și portocală se amestecă cu zahărul. Se adaugă stafidele scurse. Aluatul se împarte pe masă în două, iar una dintre bucăti se pune pe fundul formei. Cealaltă formă se împletește în trei, apoi o vei așeza în forma pe margine. Aluatul trebuie să strea o jumătate de ora în formă. Se toarnă umpluta în tavă peste aluat, se unge marginile cu gălbenuș bătut și amestecat cu lapte și optional se poate decora cu mac. Se lasă la copt 20 de minute la 180 de grade.
Sursa foto: Canva