Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Actrița iubește să gătească și pentru sărbători propune o pască delicioasă, ușor de preparat, în câțiva pași simpli. Majda a dezvăluit și câteva dintre trucurile sale pentru ca rețeta de pască să iasă perfect.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda nu este una complicată, însă lista de ingrediente trebuie respectată și la fel și pașii în procesul de preparare. Astfel, nu veți avea nici o grijă legată de rezultatul final și familia se va bucura să aibă pe masa de Paște o pască super delicioasă.
Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Ingrediente pentru aluat
370 g faină
120 ml lapte
80 g unt topit și răcit 80% grăsime
80 g stafide aurii
100 g zahar
4 ouă
15 g drojdie uscată
esență vanilie
esență rom
coaja de la o lămâie și de la o portocală
Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Ingrediente pentru umplutură
700 g branză de vaci grunjoasă
3 ouă
250 g zahăr ( dacă se dorește mai dulce, se poate adăuga mai mult zahăr )
esență vanilie
esență rom
1 lingură apă de trandafir
coaja de la 1 portocală
150 g smântână fermentată
150 g stafide
esență rom pentru a pune stafidele
60 g făină
Rețeta de pască pentru Paște propusă de Majda. Ce se folosește pentru decor
2 ouă pentru uns pasca
fistic măcinat, portocală, toping de ciocolată alba, după preferință – pentru decor
Cum se prepară pasca de Paște propusă de Majda
Pentru aluat, mixează ouăle cu zahărul. Adaugă câte o linguriță din fiecare esență sau după preferință. Separat, amestecă drojdia cu laptele călduț și cu puțin zahăr. Lasă aproximativ 7 minute să fermenteze. Adaugă apoi drojdia peste compoziția de ouă și o parte din făină.
Adaugă untul topit și răcit. Adaugă restul de făină și amestecă. Pune-l apoi la dospit pentru aproximativ 1 oră.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2024/05/c1-001-cover-1-29.jpg)
Între timp, prepare compoziția. Pune brânza de vaci într-un vas. Majda folosește brânza de vaci cu 3.5 % grăsime. Are o textura grunjoasă, nu se lipește și este potrivită unei varietăți de deserturi – pască, dar și papanași sau plăcinte.
Adaugă ouăle, smântâna, zahărul, esențele, coaja de lămâie și portocală. La final, adaugă 40 g făină, stafidele. Asamblează pasca după sugestiile Majdei, apoi pune-o la copt pentru 45 de minute la 170 de grade Celsius. Decorează după preferință!