Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea

.

Pastele carbonara sunt extrem de populare, însă puțin știu să le prepare conform rețetei originale. Ei bine, Sorin Bontea, îndrăgitul jurat de la „Chefi la cuțite', a explicat, pas cu pas, cum se prepară aceste paste ca la carte. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Pastele carbonara fac parte din istoria gastronomică a Italiei și se prepară cu guanciale, parmezan sau pecorino și ouă. Aroma acestei rețete este potențată de piperul proaspăt, care se adaugă din abundență.

Citește și: Cum prepari unt de casă în 10 minute, cu un singur ingredient. Rețeta simplă și rapidă

Citește și: Rețetă de plăcintă cu prune

Citește și: Rețeta de sparanghel cu bacon. Un preparat rapid și extrem de gustos

Citește și: Rețetă de icre de brânză

Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea – Ingrediente


200 g paste;

1 lingură ulei de măsline;

150 g pancetta;

80 g parmezan;

4 gălbenușuri;

sare și piper, după gust.

Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea – Mod de preparare

1. În primul rând, pastele s epun la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.


2. Într-o tigaie, se adaugă ulei de măsline, apoi se prejăește baconul tăiat cubulețe. Ulterior, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.

 3. Parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se mai adaugă și sarea și piperul, potrivit spynews.ro.

4. La final, pastele se adaugă în tigaie, apoi se toarnă amestecul de parmezan și gălbenușuri. Deasupra, presărați piper negru din abundență.

Sursa foto: Freepik