Rețetă de paste cu legume la cuptor. Se prepară rapid și este un deliciu culinar

.

Rețetă de paste cu legume la cuptor. Se prepară rapid și este un deliciu culinar. Suntem siguri că te-ai săturat de toate preparatele culinare de după sărbătorile de iarnă. Ei bine, ce ar fi să renunți la mâncarea pe bază de carne și să îți delectezi papilele gustative cu o porție de paste cu legume la cuptor? Îți garantăm că o să fie una dintre rețetele tale preferate de acum înainte!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Pastele nu sunt pe gustul tuturor, însă pentru cei ce le adoră, venim cu o nouă rețetă. Este o rețetă simplă, cu ingrediente pe care sigur le ai în casă. Nu este o ‘bombă calorică’, ci din contră, o mâncare lejeră, ce poate fi servită de oricine. Bogate în vitamine datorită legumelor, aceste paste pot fi fără dar și poate un mic detox pentru organismul tău.

Citește și: Rețetă de paste cu fructe de mare

Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete


Citește și: Dani Oțil, revoltat de minivacanța românilor de pe 24 ianuarie: „Dacă n-ai să le dai bani, dă-le zile libere’

Citește și: Cum se înțelege Raluca Bădulescu cu sora ei mai mică, Ioana: „Ei nu îi place să fie în atenția publicului, de aceea…’

Pastele se pot prepara în multe feluri, cât și pentru toate gusturile. Dacă nu ești adeptul sosurilor, brânzeturilor sau fructelor de mare, însă nici cu carne nu ai vrea să mai mănânci azi, este timpul să încerci pastele cu legume la cuptor. Iată lista ingredientelor de care ai nevoie!

Rețetă de paste cu legume la cuptor – Ingrediente

  • 300 paste tip fusilli
  • 100 gr pancetta
  • 2 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 2 tije țelină
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras verde
  • 3 fire ceapă verde
  • parmezan
  • roșii cherry
  • sare
  • piper

Rețetă de paste cu legume la cuptor – Mod de preparare

Ei bine, pe cât de ușoară pare rețeta, pe atât de simplă este. Începem să spălam legumele. Morcovul îl curățam și îl tăiem în doua pe lung, apoi felii subțiri. Tijele de țelină le tăiem rondele, iar usturoiul îl curățam de coaja. Ardeiul gras îl tăiem în doua pe lung, eliminam cotorul și semințele și îl tăiem julien. Apoi, tocăm mărunt ceapa și roșiile le dăm în doua.

Într-o tigaie cu ulei încins, punem la calit morcovul împreună cu țelină. Lăsăm 2-3 minute și adaugăm dovlecelul. După, adaugăm ardeiul și amestecem cu o lingura de lemn. Punem și pancetta tăiată fâșii și lașam să se călească, apoi adaugăm sare și piper după gust.


Separat punem apa la fiert. Când fierbe, punem sare și adaugăm pastele care se fierb circa 8 minute. Când pastele s-au fiert le scurgem de apă. Într-o tavă pentru cuptor unsă cu ulei așezam un strat de paste, unul de legume, presarăm ceapa, apoi continuam cu un strat de paste.P resarăm parmezan și așezam roșiile. Dăm la cuptor la 200 grade până ce se rumenesc pastele frumos la suprafață. Se servesc calde, alături de un pahar de vin! Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay