Rețetă de paste suedeze sau Kottbullar

 Ifrim Georgiana
.

Dacă ai rămas în pană de rețete, îți recomandăm să încerci acest preparat delicios, ușor de făcut și gata în mai puțin de 50 de minute. Mai jos, vei găsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru pastele suedeze. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Pastele suedeze, cunoscute sub denumirea de paste „Kottbullar', au ca ingredient de bază chiftele suculente de carne de vită și porc, însoțite de sos cremos de smântână și cartofi piure. Rețeta se prepară după câțiva pași simpli, iar rezultatul va fi, cu siguranță, spectaculos.

Citește și: Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas

Citește și: Rețete de fasole verde la borcan

Citește și: Musaca de cartofi – 10 rețete simple de musaca de cartofi

Citește și: Rețetă de gogoși sărate. Se prepară rapid și sunt delicioase

Rețetă de paste suedeze sau Kottbullar – Ingrediente

Pentru Kottbullar (Chiftele Suedeze):

– 250 g carne de vită măcinată

– 250 g carne de porc tocată

– 1 ceapă mică, tocată fin

– o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat fin

– 1 ou

– 1/2 cană de pesmet

– Sare și piper, după gust

– 2 lingurițe de unt pentru gătit

Pentru Sos

– 1/2 cană de smântână

– 1/2 cană de supă de carne

– 1 lingură de unt

– 1 linguriță de făină

– Sare și piper, după gust

Pentru Cartofi Piure

– 4 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe

– 2 linguri de unt

– 1/4 cană de lapte cald

– Sare și piper, după gust

Rețetă de paste suedeze sau Kottbullar – Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător, se amestecă carnea de vită, carnea de porc, ceapa tocată, pătrunjelul și pesmetul. Ulterior, se adaugă oul și se condimentează după gust.

2. Într-o tigaie cu unt, chiftelele se aplatizează și se prejesc bine pe ambele părți, potrivit stiridiaspora.ro.

3. În aceeași tigaie, se adaugă untul și făina și se amestecă bine. Ulterior, se pun smântâna și supa de carne, lâsând compoziția pe foc până obțineți un sos cremos.

4. În această etapă, se prepară piureul. Cartofii se taie cubulețe și se fierb, apoi se pasează și se adaugă untul, laptele și condimentele.

5. La final, chiftelele se așează peste cartofi și se toarnă sosul deasupra.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton