Rețetă de pateu de mazăre

.

Rețetă de pateu de mazăre. Pateul de mazăre este o rețetă vegetariană sau vegană care folosește mazăre ca ingredient principal. Acesta este o alternativă sănătoasă și gustoasă la pateurile tradiționale care conțin carne. Iată o rețetă delicioasă de pateu de mazăre, care se prepară foarte ușor din doar câteva ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de pateu de mazăre. Pateul de mazăre poate fi o gustare delicioasă, sănătoasă și bogată în proteine vegetale. Poți să-l savurezi pe pâine prăjită, crackers sau îl poți folosi ca dip pentru legume proaspete. Mazărea este o bună sursă de proteine vegetale, fiind utilă în special pentru persoanele care adoptă o dietă vegetariană sau vegană. Proteinele sunt importante pentru construirea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea unei funcții musculare sănătoase. Pregătește și tu o rețetă delicioasă de pateu de mazăre, oferită de Unica.ro.


Rețetă de pateu de mazăre. Ingrediente

  • 200 g mazăre congelată
  • 100 g avocado
  • 25 g ulei de măsline
  • un varf de sare
  • 1 linguriță de susan negru (opțional)

Rețetă de pateu de mazăre. Mod de preparare

  • Mazărea se pune la fiert în puțină apă și sare. Se fierbe timp de 6-10 minute (în funcție de mazăre).
  • Se scurge apa și mazărea se adaugă într-un blender.
  • Se curăță avocado de coajă și sâmbure și se adaugă peste mazăre.
  • Se adaugă uleiul de măsline și sarea.
  • Se pasează bine, până se obține un amestec omogen. Se gustă de sare și se mai adaugă dacă este necesar.
  • Pentru o aromă proaspătă se poate adauga mentă proaspătă.
  • Pateul de mazăre se pune într-un castron și se ornează cu semințe de susan negru sau cu boabe de mazăre fierte.
  • Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  • Pateul se poate servi pe pâine cu semințe cu puțin ulei de măsline.

FOTO: Pexels