Dan Cruceru este un bărbat romantic și îi place să stea în bucătărie de dragul soției sale. Profită de orice ocazie pentru a-i prepara Cristinei desertul preferat, același cu care a cucerit-o acum 12 ani. Iată rețeta prajiturii Pavlova la care Dan Cruceru este un adevărat masterchef!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
De aproape 12 ani, Dan Cruceru este bărbat însurat și foarte fericit alături de soția lui, Cristina și cei doi copii ai lor. Fostul prezentator al show-ului Survivor profită de orice ocazie pentru a-i face o surpriză dulce Cristinei, desertul ei preferat, Pavlova.
„Ce pot să spun?!! Sunt un fabulos, un incredibil, un mirobolant, un excepțional, un perfect chiar și la acest capitol! Serios, n-ai cum să intri în competiție cu mine la capitolul prăjituri. Nici măcar la acest capitol!
Pentru că știu totul despre prăjituri. Ingrediente secrete, rețete fascinante, tricks and tips pentru gusturi unice.
Așa se face că atunci când ea mi-a spus că-i place prăjitura Pavlova, am zâmbit arogant. Stai liniștită, draga mea, vei mânca cea mai bună Pavlova din viața ta!
Așa că m-am pus pe treabă. Mi-am suflecat mânecile, am luat ouăle, laptele, frișca, fructele de pădure, căpșunile și… și m-am dus la o cofetărie șmechere de o știu eu și i-am servit cea mai tare Pavlova din istorie! De atunci chiar ea spune că soțul este expert în Pavlova.
Morala acestei povestiri: dacă vrei să fii fabulos în fața unei femei, nu trebuie să fii mare as în toate domeniile, ci doar să gândești alternative de succes!
V-am pupat! Iubiți-vă mult!„, spune Dan Cruceru.
Citește și: Sfaturile lui Dan Cruceru, de Valentine’s Day, după 12 ani de mariaj: „Fără bere cu băieții”/ INTERVIU
Rețeta de Pavlova a lui Dan Cruceru
„Mie îmi place Pavlova și cu căpșuni și afine, dar și cu fructe de pădure combinate, zmeură, mure și altele.
De regulă o fac, cu ajutorul fetiței mele, Sophia, din 10 ouă, cu 3 nivele sau 2, depinde de cât de bine și de crocantă îmi iese bezeaua!
350 grame zahăr
1 liguriță jumate de oțet de mere, esențe (după gust)
1 linguriță amidon
320 grame mascarpone
Fructe de pădure, de care doriți, eu am folosit căpșuni și afine
Nu uitați de frișcă! Este importantă! 500 grame frișcă, plus 500 grame smântână de gătit!
Mod de preparare!
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă, până se obține o compoziție tare, care se împarte în câte straturi doriți să faceți tortul sau prăjitura pavlova.
Bezelele se coc la cuptorul preîncălzit la 120 de grade, timp de aproximativ o oră.
Atunci când facem crema, o pregătim amestecând smântâna de gătit cu frișca lichidă, peste care puneam apoi crema de mascarpone. Se pune apoi un strat de bezea, un strat de cremă, iar la final, se așează fructele de pădure! Poftă bună și să vă iasă rețeta!”, a declarat Dan Cruceru pentru VIVA!