Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți. Pieptul de pui umplut cu brânză feta și ardei copți este o rețetă delicioasă și ușor de preparat. Este un preparat cu influențe mediteraneene, de aceea vei avea nevoie de condimente din belșug, ce vor oferi o savoare de-a dreptul inconfundabilă. Iată cum poți prepara rapid și simplu rețeta de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți. Pieptul de pui este unul dintre cele mai nutritive alimente, fiind sărca în grăsimi și bogat în proteine. Rețeta pe care o propunem este ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină, dar și atunci când vrei să impresionezi musafiri cu un preparat plin de arome mediteraneene. Branza și ardeii copți vor adăuga un plus de savoare cărnii de pui. Iată cum poți prepara această rețetă propusă de gatesc.ro.
Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți. Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 2 linguri ulei de masline
- dupa gust sare
- dupa gust piper
- dupa gust oregano uscat
- dupa gust chimion macinat
- dupa gust boia dulce
- 2 buc ardei kapia copt
- 100 gr branza Feta
- 2 buc rosii confiate
- 40 gr crema de branza
- 2 lingurite sos Pesto rosso
- 3 buc ardei chilli uscat
- 1 lingura ulei de masline
- dupa gust sare
- dupa gust piper
Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți. Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200°C.
- Pregateste pieptul de pui, taie cate un „buzunar” pentru fiecare bucata.
- Condimenteaza bucatile de piept de pui cu sare, piper, oregano uscat, chimion macinat si boia dulce.
- Unge cu ulei de masline fiecare bucata de pui, astfel incat sa fie acoperita integral de condimente.
- In vasul unui blender adauga ardeii kapia copti, rosiile confiate, crema de branza, sosul pesto Rosso, ardeii chilli uscati, uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
- Peste sosul obtinut vei sfarama branza Feta, apoi amesteca bine pana la omogenizare.
- Umple fiecare buzunar cu 2-3 linguri de sos de branza cu ardei kapia.
- Peste pui presara, daca doresti, putina boia dulce.
- Transfera puiul intr-o tava de copt neaderenta si introdu la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 175°C.
- Pune legumele intr-o tava de copt, condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adauga uleiul de masline peste ele si da la cuptor la 175°C, timp de 15-20 minute.
- Serveste o portie de pui umplut cu branza Feta si ardei kapia, alaturi de legumele aromate, merg de minune impreuna, dar poti opta pentru orice garnitura este pe gustul tau.
FOTO: Pixabay
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik