Rețetă de pilaf de bulgur cu legume

.

Rețetă de pilaf de bulgur cu legume. Bulgurul este un tip de cereale utilizat în bucătăria mediteraneană și orientală. Bulgurul este bogat în fibre și nutrienți, fiind o sursă bună de carbohidrați complecși, proteine, fier și vitamine din complexul B. De asemenea, este considerat un aliment cu indice glicemic scăzut, de aceea este potrivit și pentru persoanele la dietă. Iată o rețetă delicioasă de pilaf de bulgur cu legume.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE GRATIS, AICI!


Rețetă de pilaf de bulgur cu legume. Bulgurul este folosit în mod tradițional pentru prepararea salatelor, pilafurilor, chifteluțelor și a diverselor mâncăruri cu legume și carne în bucătăria orientală. Bulgurul poate fi gătit prin fierbere sau înmuiere în apă fierbinte și este apreciat pentru textura sa plăcută și aromele naturale de grâu.

Datorită proprietăților sale nutritive și versatilității în bucătărie, bulgurul a devenit popular și în alte regiuni ale lumii, fiind utilizat în diferite rețete sănătoase și delicioase. Iată o rețetă de pilaf de bulgur cu legume, propusă de bucate-aromate.ro.


Citește și: Rețetă de unt de post (vegan)

Citește și: Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană

Rețetă de pilaf de bulgur cu legume. Ingrediente

  • 250 g bulgur
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi mici (100 g)
  • 1 ardei gras (150 g)
  • ½ dovlecel (150 g)
  • 3 roșii mari (aprox. 700g) (sau o conservă de roșii pasate)
  • aprox. 350 ml apă (ajustați cantitatea în funcție de bulgurul folosit)
  • sare, piper, cimbru uscat – după gust
  • pătrunjel proaspăt – pentru servit

Rețetă de pilaf de bulgur cu legume. Mod de preparare

  1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul, iar restul legumelor le tăiați cubulețe mici, ca să se potrivească cu textura bulgurului.
  2. Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, apoi adăugați ceapa și usturoiul.
  3. Lăsați-le să se călească puțin, apoi puneți și restul legumelor și căliți-le cam 5 minute amestecând continuu. Scopul nu este să le prăjim, ci să le încălzim ca să își dezvolte mai bine aromele. În acest fel vom avea un pilaf mai gustos.
  4. Adăugați sare și 100 ml de apă, puneți capacul și lăsați legumele să se gătească cam 15 minute. Verificați din când în când să nu scadă prea mult apa.
  5. Dacă folosiți roșii proaspete pasați-le cu un chopper electric sau la robot.
  6. Puneți roșiile pasate în tigaie, apoi 100 ml de apă, piperul și cimbrul. Amestecați.
  7. Clătiți rapid bulgurul sub un jet de apă și puneți-l și pe el în tigaie. Mai adăugați cam 150 ml de apă, amestecați și lăsați pilaful să se gătească încă 15 minute acoperit cu un capac.
  8. În funcție de bulgurul folosit de voi poate fi nevoie să ajustați cantitatea de apă folosită.
  9. Opțional, înainte de servire presărați pătrunjel proaspăt tocat.
  10. Pilaful de bulgur cu legume se poate servi cald sau rece.

FOTO Pexels