Rețetă de pilaf turcesc din bulgur cu ardei și roșii. Bulgurul este un înlocuitor excelent și hrănitor al pilafului și, nu în ultimul rând, merge perfect ca garnitură la diverse preparate, dar și de sine stătător. Iată cât de simplu se prepară!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI, GRATIS, AICI!
Bulgurul este considerat o sursă excelentă de mangan, magneziu și fier, chiar dacă are un conținut caloric mai mic decat alte cereale integrale, cum este orezul brun sau quinoa. În plus, merge perfect cu orice fel de legumă, ceea ce îl face potrivit pentru un prânz sau o cină sănătoasă și savuroasă.
Rețetă de pilaf turcesc din bulgur cu ardei și roșii
Bulgurul este folosit tot mai mult și la noi ca variantă înlocuitoare a orezului, fiind o cereală cu multe beneficii care, nu în ultimul rând, este simplu de gătit și poate fi preparat în combinații multiple. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru un pilaf turcesc delicios!
Citește și: Rețetă de gnocchi cu creveți
Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste
Citește și: Rețeta de „Crispy fish Buritto a lui Chef Ștefan Popescu. A creat-o special pentru Ed Sheeran
Ingrediente
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 1 ardei roșu și un ardei verde mari, tăiați cubulețe
- 2 roșii mari, tăiate cubulețe
- 1 cană de bulgur
- 2 căni de supă de legume sau apă
- 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal
- 1 linguriță de boia dulce
- sare și piper după gust
- frunze proaspete de mentă sau pătrunjel pentru decor
Cum se prepară pilaful turcesc din bulgur cu ardei și roșii
Se încinge uleiul într-un vas încăpător, la foc mediu. Se adaugă mai întâi ceapa și se călește până devine translucidă, iar apoi se adaugă și ardeii tăiați cubulețe și se in pe foc, amestecând din când în când, în jur de 5 minute. Pe urmă se adaugă roșiile și se călesc în continuare cu legumele până își lasă sucul.
Apoi se pune bulgurul în vas peste legumele călite și se amestecă energic, pentru a nu se prinde, 2-3 minute, până se întrepătrund aromele, după care se adaugă supa de legume sau apa. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă la fiert, la foc mic, până ce bulgurul se înmoaie și absoarbe zeama. După 10-15 minute, opriți focul și presărați deasupra pătrunjel sau frunze proaspete de mentă. Poate fi consumat pe loc, dar și rece, din frigider, fiind excelent în perioada verii.