Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc. Vara și-a intrat în drepturi, așadar cu toții preferăm mâncărurile ușoare, cu mai puține calorii. Iată o variantă de piure care, chiar dacă nu conține unt, este atât de gustoasă încât nu veți mai mânca altfel cartofii.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
E adevărat că piureul clasic de cartofi, care conține unt și lapte din abundență, este un deliciu, dar puteți pregăti unul la fel de gustos fără ca acest lucru să vă afecteze silueta. În plus, se prepară ușor și nu conține multe ingrediente.
Rețetă de piure de cartofi cu iaurt grecesc
Piureul de cartofi se numără printre preparatele care nu lipsesc de pe masa românilor, de cele mai multe ori însoțit de friptură. așadar, dacă facem un calcul simplu, o masă de prânz ce conține carne și cartofi, la care se adaugă unt și lapte din belșug depășește 500 de calorii. Există, totuși, o variantă mai light, dar la fel de gustoasă. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara un piure delicios și mult mai dietetic!
Rețetă de cartofi acordeon. Sunt delicioși și se prepară ușor
Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă
Citește și: Tartă cu lămâie. Rețeta lui Florin Dumitrescu
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 200 g de iaurt grecesc (sau iaurt cu 10% grăsime)
- sare
- piper
1-2 căței de usturoi (opțional)
- pătrunjel proaspăt, tocat fin, sau oregano (opțional)
Cum se prepară cel mai cremos piure de cartofi cu iaurt grecesc
Se spală bine cartofii, apoi se taie în 4 bucăți egale și se pun într-o oală cu apă rece în care ați adăugat o linguriță de sare. Se lasă la fiert în jur de 15 minute, până când pot fi străpunși cu furculița.
Se scurg apoi bine de apă într-o sită și cu un presă de cartofi se pisează până devin onctuoși. Apoi, se adaugă iaurtul, puțin câte puțin, continuând operațiunea până la omogenizarea completă. Se mai poate adăuga iaurt în cazul în care consistența nu este îndeajuns de cremoasă.
Se adaugă apoi sare și piper după gust și, dacă vă place aroma, usturoiul pisat și pătrunjel sau oregano.