Rețeta de pizza fără gluten. Chef Joseph Hadad a explicat cum se prepară: „Poftă bună!”

 Ifrim Georgiana
.

Pizza este un preparat preferat de mulți, dar pentru cei care urmează o dietă fără gluten, găsirea unei rețete potrivite poate fi o provocare. Chef Joseph Hadad propune o variantă care să își satisfacă poftele. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Pizza nu este recomandată pentru cei care urmează o dietă fără gluten deoarece aluatul clasic este făcut din făină de grâu. Rețeta de mai jos oferă o soluție gustoasă și sănătoasă, menținând în același timp autenticitatea preparatului tradițional.

Citește și: Rețetă de parizer de casă. Roxana Blenche a explicat toate etapele preparării pas cu pas

Citește și: Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!

Citește și: Cum să faci iaurt acasă

Rețeta de pizza fără gluten – Ingrediente

Pentru blat:

5 cartofi mici-medii spălați si copți foarte bine în coajă;

1 1/2 Mozzarella buffalo tocata bucăți mai mari;

7 măsline feliate în jumătate;

4-5 anghinare feliate pe sfert;

2 ciuperci feliate fin.

Pentru sos:

8 bucăți roșii din conservă cu tot cu suc;

7 frunze de busuioc;

2 usturoi feliați;

1 lingură pastă de roșii;

2 linguri ulei de măsline;

1 linguriță de zahăr;

sare și piper

Rețeta de pizza fără gluten – Mod de preparare

„ 1. Puneți toate ingredientele menționate pentru sos într-o oală și gătiți pentru 10-15 minute, până când aromele se îmbine. Apoi pasați pentru a obține deliciosul sos.

2. Într-o tava așezați o bucată de hârtie de copt. Stropiți și ungeți apoi hârtia cu puțin ulei de măsline.

3. Așezați deasupra o formă rotundă de metal fără fund.

4. Presați cartofii cu mâinile și puneți-i pe rând în mijlocul formei. Apoi presați bine cu fundul unui pahar cartofii pentru a preluat acea formă rotundă.

5. Scoateți forma de metal, asezonați cu sare și piper, stropiți cu ulei de măsline și coaceți la cuptorul preîncălzit la 250C pentru 15 minute.

6. Apoi puneți 2 polonice mici de sos pe blat și întindeți, apoi așezați bucăți de Mozzarella, ciupercile, aghinarele, măslinele, asezonați cu sare și piper, mai stropiți cu puțin ulei de măsline și continuați să coaceți încă 15 minute. Poftă bună!', a scris cunoscutul bucătar pe Instagram. 

Sursa foto: Captură Video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton