Dacă sunteți adepții preparatelor din categoria fast-food, dar vreți să optați pentru o variantă mai sănătoasă, vă recomandăm rețeta de pizza de casă a lui Sorin Bontea. Preparatul are la bază câteva ingrediente simple, iar îndrăgitul bucătar a dezvăluit secretele unui blat pufos. Mai jos, vei regăsi modul de preparare pentru această rețetă delicioasă. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
În general, pizza este considerată o mâncare nesănătoasă, din cauza conținutului bogat de carbohidrați. Mai jos, regăsiți o alternativă sănătoasă a acestui preparat, după rețeta lui Sorin Bontea, care se prepară foarte ușor și în timp-record. Juratul de la „Chefi la cuțite' a împărtășit secretele unui blat pufos, pregătit în casă, pentru a evita variantele din comerț.
Citește și: Cum faci cele mai gustoase chifteluțe grecești. Rețeta de keftedes care i-a cucerit pe români
Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe: „Vedeta casei noastre”. Care este secretul gustului perfect
Citește și: Rețetă de tochitură de porc
Citește și: Rețetă de supă de castane
Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea – Ingrediente
Pentru blat
făină 650 – 1kg
apa călduță – 800ml
drojdie uscată – 14g
ulei de măsline – 50ml
sare – 30g
zahăr- 20g
Pentru sosul de roșii:
Passata de roșii 1kg
Ulei măsline 100ml
Zahăr 40-50 g
Sare 20-30 g
Piper 3- 4 g
Busuioc proaspăt 3g
Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea – Mod de preparare
Sorin Bontea spune că secretul unui blat pufos pentru pizza stă modul de preparare al aluatului. Înainte de a-l băga în cuptor, acesta trebuie lăsat la dospit pentru aproximativ 3 ore.
„Se fierb împreună la foc mic circa 10 min. Amestesc totul și las să crească vreo 2-3h. În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai împăturesc' un pic, să devină mai pufos.
În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot!', a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Sursa foto: Facebook