Plăcinta cu brânză și roșii este un preparat delicios, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Dacă vreți să încercați o rețetă inedită, vă recomandăm să urmați pașii de mai jos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Pentru plăcinta cu brânză și roșii, aveți nevoie de numai câteva ingrediente și nu foarte multă iscusință în bucătărie. Acest preparat se potrivește perfect cu sezonul în care ne aflăm și cu siguranță va fi apreciat la o masă în familie. Poftă bună!
Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Citește și: Rețetă de dulceață de salcâm
Citește și: Rețetă fasole verde la tigaie
Citește și: Găluște cu cireșe. Un desert simplu și gustos
Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii – Ingrediente
400 g foi subțiri de plăcintă (cca. 14-16 foi)
ulei pentru stropit foile
500 g brânză de vaci dulce
250 g brânzeturi sărate (telemea, caș, burduf etc)
150 g cașcaval afumat sau simplu
400 g smântână groasă acrișoară cu min. 20% grăsime
4 ouă
sare, piper
2 legături de ceapă verde
3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
verdeață tocată: pătrunjel, mărar
350 g roșii cherry tăiate în jumătăți
Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii – Mod de preparare
1. Într-un bol încăpător, amestecați brânza, smântâna și ouăle. Ulterior, adăugați usturoiul granulat, sare, piper negru, ceapa verde, mărarul și usturoiul.
2. În această etapă, se scot foile de plăcintă, se stropesc cu ulei, apoi se pune umplutura de brânză. Peste acesta, se adaugă și roșiile cherry, potrivit spynews.ro.
3. Plăcinta se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Temperatura recomandată de coacere este de 170 de grade Celsius.
Sursa foto: Freepik