În sezonul rece, e obligatoriu să încercați această delicioasă rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză. Combinația de dulce cu sărat este potențată de aroma inconfundabilă a dovleacului, care va transforma această plăcintă într-unul dintre deserturile voastre preferate.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză. Dovleacul copt este unul dintre cele mai delicioase deserturi ale sezonului rece, iar în această combinație inedită este cu atât mai gustos.
Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză
Aveți nevoie de un dovleac plăcintar de mărime medie, bine copt, care trebuie curățat bine de semințe înainte de a fi pus la copt. Acesta se taie felii și se pune în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, timp de 30-40 de minute, iar înainte se unge pe interior cu putin unt topit. În ceea ce privește aluatul, dacă nu aveți timpul necesar, puteți folosi aluat de plăcintă din comerț.
Citește și: Reţeta de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea: „Parfumat, aromat, dar foarte gustos’
Citește și: Rețetă de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci
Citește și: Rețetă de ciorbă grecească de purcel
Ingrediente pentru aluat
- o lingură de zahăr
- 100 grame unt
- o jumătate de lingură de sare
- 200 grame de făină
- 50 ml de smântână
- 30 ml apă rece
Ingrediente pentru umplutură
- 2 felii de dovleac
- 150 de grame de brânză feta (puteți pune și mai mult dacă vă place mai sărat)
- 100 grame brânză ricotta
- 2 linguri de lapte
Cum se face plăcinta cu dovleac și brânză
Mai întâi se preăgtește aluatul. Într-un vas încăpător se adaugă făina, untul, sarea și zahărul. Se amestecă până la omogenizarea completă, după care se adaugă smântâna, laptele și apa și se amestecă până la încorporarea completă. Apoi se acoperă vasul cu folie alimentară și se dă la rece pentru o jumătate de oră.
După ce feliile de dovleac s-au copt, se scoate aluatul de la rece și se întinde într-o tavă de copt (puteți folosi și o tavă de tartă). Ungeți stratul de jos cu brânza ricotta (dacă vă place sărat, puteți folosi tot feta), iar deasupra așezați feliile coapte de dovleac. Peste el se pune brânza feta, uniform, tăiată în cubulețe. Umplutura se acoperă cu marginile aluatului și se bagă plăcinta la cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
Foto: Shutterstock