Rețetă de plăcintă cu fasole, un preparat englezesc savuros

.

Plăcinta cu fasole este delicioasă și poate fi servită oricând. Dacă vrei să îți dai invitații gata cu ea, ai nevoie doar de câteva ingrediente, fasole, legume și alte mirodenii. Dacă folosiți fasole uscată, o puneți la înmuiat peste noapte, apoi o fierbeți până devine fragedă. Dacă utilizați fasole din conservă, clătiți-o bine.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Plăcinta cu fasole se servește alături de o salată verde sau legume sotate. Aceasta poate reprezenta o opțiune excelentă pentru mesele luate în familie. Plăcinta cu fasole reflectă stilul simplu, dar rafinat al bucătăriei englezești vechi. Iată de ce ai nevoie ca să te apuci rapid de treabă!

Ingrediente pentru plăcintă cu fasole

Dacă vrei să prepari o plăcintă de fasole, ai nevoie de :

  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 1 țelină mică, tăiată cuburi
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • 400 ml supă de legume (sau apă)
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei de măsline/ unt
  • sare și piper
  • 1 foaie de aluat de plăcintă/foietaj
  • 1 ou bătut

Citește și: Cum prepară Gina Bradea cornulețele cu gem și nucă

Citește și: Ce este braga și cum se prepară. „Băutura sultanilor’ a fost inventată în urmă cu sute de ani

Citește și: Cum prepară Majda Aboulumosha orezul cu lapte, în stil turcesc

Citește și: Rețeta „Amor Polenta’. Este un desert italian delicios

Citește și: Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de aripioare în stil Buffalo și sos de brânză. Preparat din bucătăria americană

Cum se prepară plăcinta cu fasole

Modul de preparare nu e deloc dificil. Fasolea se lasă la înmuiat cu câteva ore înainte, chiar cu o seară înainte, apoi se fierbe în câteva ape până devine fragedă. Ulterior ea trebuie clătită bine.


Legumele, adică ceapa, morcovii, dar și țelina, se călesc în ulei de măsline sau în unt. Mai departe se adaugă și usturoiul, iar totul se mai gătește timp de un minut. După ce timpul trece se presară făină peste legume, astfel încât sosul să devină mai gros. Tot acum se adaugă cimbrul, rozmarinul, pasta de tomate, fasolea, dar și supa de legume. Întreaga compoziție se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute și se amestecă din când în când până când sosul devine cremos, conform Fanatik.


Se poate gusta, iar în funcție de preferințe se adaugă sare sau piper. După ce compoziția este gata, poți face plăcinta de fasole. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Până ajunge la această temperatură pune umplutura de fasole într-un vas termorezistent.

Acoperă-l cu foaia de aluat și presează marginile astfel încât plăcinta să fie sigilată. Poți să faci câteva tăieturi mici pe suprafața aluatului, astfel încât aburul să poată să iasă în timpul coacerii.

Iar opțional, la final poți să ungi aluatul cu un ou bătut. În acest mod vei obține o crustă aurie. Plăcinta trebuie să stea la cuptor timp de 25-30 de minute, iar înainte de a o tăia trebuie lăsată să se răcească măcar puțin