Rețeta de plăcintă cu mere fără zahăr a Elwirei Petre. Care este secretul ei pentru un desert gustos și rapid: „Este delicioasă și...”

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr a Elwirei Petre. Dacă și tu te-ai săturat de toate dulciurile cumpărate din supermarket, pline de E-uri și deloc sănătoase, acum este momentul să prepari un desert delicios chiar în propria ta bucătărie. Nu, nu se face deloc greu, cu atât mai mult că Elwira Petre a publicat lista complet de ingrediente și modul de preparare pas cu pas!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Nu, nu o să petreci deloc mult timp în bucătărie, fiindcă plăcinta de mere se face într-un timp scurt și iese absolut delicioasă. Nu trebuie nici să ai „Cuțitul de aur„ în bucătărie pentru a te descurca să o prepari, așa că acum nu mai motive să spui pas. Este timpul perfect să te surprinzi cu un desert pe cinste și să-i faci pe cei din jurul tău să îți ceară rețeta.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!

Citește și: Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

Citește și: Cum să faci iaurt acasă

Citește și: Rețetă de cheesecake cremos fără blat

Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr a Elwirei Petre – INGREDIENTE

  • 2 kg de mere rase;
  • scorțișoară;
  • 100 g de unt.

Pentru aluat ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 400 g de făină;
  • 100 g de zahăr pudră (opțional);
  • 150 g de unt rece;
  • 80 g de smântână;
  • un ou și 2 gălbenușuri;
  • un plic de praf de copt.

Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr a Elwirei Petre – MOD DE PREPARARE

Ei bine, după ce s-a lăudat cu plăcinta ei de mere, care arăta delicios, ce-i drept, Elwira Petre le-a povestit gospodinelor, pas cu pas, cum se prepară aceste desert gustos. A spus clar care sunt ingredientele de care avem nevoie, dar mai apoi a venit cu o completare, explicând că zahărul se poate tăia de pe listă, dacă merele sunt foarte dulci.

Ce poate fi mai bun decât o Apple pie? Eu zic o Apple pie cu foarte puțin zahăr, sau chiar deloc. Rețeta originală are în compoziție 100 de grame de zahăr, însă dacă aveți mere foarte dulci și zemoase nu este nevoie se adăugați .', a scris Elwira Petre pe Instagram.

În continuare, pentru ca gospodinele care o urmăresc pe rețelele de socializare să nu întâmpine dificultăți privind procesul de preparare, Elwira Petre a explicat totul pe larg, pas cu pas:

„Făina, zahărul pudră, praful de copt și untul se amestecă împreună Apoi adăugam oul, gălbenușurile și smântâna. Aluatul obținut se împarte în 2 bucăți și se pune 10 min în congelator. Primul strat de blat se întinde într-o forma, înțeapă cu furculița, apoi se adaugă peste merele pregătite înainte. Din a doua bucățică de aluat se formează un cerc subțire, care se taie în fâșii de 2 cm de lățime. Fâșiile se așează pe mere formând pătrățele. Punem la cuptor la 180 de grade, până când se rumenește. Este delicioasă!', a scris Elwira Petre pe Instagram

Ei bine, acum, după lista completă de ingrediente, toate indiciile și pașii rețetei, trebuie să treci la treabă pentru a-ți delecta papilele gustativă. Spor și poftă bună alături de cei dragi!

Sursă foto: colaj

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton