Rețetă de plăcintă cu prune

.

Dacă ți-e dor de gustul din copilărie, nu ezita să încerci plăcinta cu prune, un preparat tradițional delicios. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Prunele sunt la mare căutare în acest sezon și pot fi folosite în cele mai diverse combinații culinare. Pe lângă compot, dulceață sau găluște, fructele pot fi folosite și în plăcinte sau prăjituri. Mai jos, vei regăsi o rețetă de plăcintă cu prune, ușor de gătit și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Citește și: Rețetă de pandișpan cu prune

Citește și: Rețeta de paste „Barbie' cu sfeclă

Citește și: Rețetă de zacuscă de fasole. Preparatul ideal pentru sezonul rece


Citește și: Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară

Rețetă de plăcintă cu prune – Ingrediente

Pentru aluat:

1 ou;

200 gr unt;

200 ml lapte;

100 gr zahăr;

550 gr făină;

20 gr drojdie proaspătă;

un praf de sare.

Pentru umplutură:

750 gr prune;

50 gr zahăr vanilinat;

1 linguriță cu pudră de scorțișoară;

2-3 linguri de griș.


Rețetă de plăcintă cu prune – Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător, se cerne făina prin sită. Separat, se pune drojdia sfărâmată și o linguriță de zahăr, apoi se adaugă două linguri de lapte cald și încă o linguriță de făină.

2. În bolul în care ați pus făina, creați o o adâncitură la mijloc și puneți drojdia activată. Se adaugă untul topit, zahărul, oul, restul de lapte cald, apoi frământați până obțineți aluatul. Acesta se lasă la dospit pentru 45-50 de minute.


3. Între timp, cuptorul se lasă la încălzit la 180 de grade Celsius, potrivit playtech.ro.

4. Prunele se spală bine, se curăță de sâmburi și se taie în jumătăți. Într-o tavă pentru aragaz, se așează hârtie de copt.

5. Aluatul dospit se împarte în două părți egale și se întinde bine cu sucitorul. Prima foaie se pune în tava de copt, iar deasupra se pun jumătățile de prune, scorțișoara, zahărul vanilinat și grișul. Acoperiți prunele cu cea de-a doua foaie de aluat, apoi băgați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute.

Sursa foto: Freepik