Rețetă de plăcintă cu varză murată. Un preparat tradițional și delicios, transmis din generație în generație. Această rețetă este potrivită pentru zilele de post și se prepară din ingrediente la îndemâna oricui. Dacă te-a lovit dorul de mâncarea bunicii, nu ezita să încerci plăcintele cu varză murată!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Plăcintele cu varză murată, numite și vărzări, sunt moi și pufoase, aluatul combinându-se perfect cu gustul de varză murată. Pentru că se apropie sezonul rece, gospodinele au început deja să umple cămările cu tot felul de bunătăți, inclusiv cu borcane de murături. Varza murată poate fi folosită și ca umplutură la plăcintă, nu doar alături de friptură sau cârnați de porc. Gustul este unul deosebit li te trimite cu gândul la perioada copilăriei.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi
Citește și: Rețetă de tartă cu mure
Citește și: Cum se face mustul de struguri
Rețetă de plăcintă cu varză murată – Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
7 g drojdie uscată
1 liguriță zahăr
1 linguriță sare
30 ml ulei
300 ml apă călduță
Pentru umplutură:
1 varză murată de dimensiune medie
1 ceapă
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță mărar uscat
1 linguriță boia dulce
sare
piper
ulei
Rețetă de plăcintă cu varză murată – Mod de preparare
1. Începeți cu prepararea aluatului. Într-un bol încăpător, cerneți făina. Într-un alt vas, amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia și o linguriță de făină. Maiaua se toarnă în mijlocul făinii, iar aluatul se frământă bine. Ulterior, se adaugă restul de apă și uleiul, până când se obține un aluat nelipicios.
2. În timpul în care aluatul stă la dospit, varza murată și ceapa se toacă mărunt. Într-o tigaie, se pune la călit ceapa, apoi se adaugă varza, sare, cimbru, boia, mărar și piper, potrivit impact.ro.
3. În această etapă, aluatul se împarte în 6 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat, adăugați două linguri din umplutura de varză și rulați aluatul ca pe o clătită. Aveți grijă să sigilați marginile.
4. Plăcintele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit, temperatura recomandată de coacere fiind de 180 de grade. În aproximativ 30-40 de minute, plăcintele pot fi consumate. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik